Julens måsten

Nu har det varit jul i luften länge, och imorgon är det julafton. Vad är era "måsten" under julen? Här är mina..

Julkläder
Rött, vitt och stickat! Mysiga kläder helt enkelt, och en tomteluva ovanpå ;)

Julmat
Vad vore julafton utan ett stort julbord? Julskinka, janssons frestelse, sill och potatis, vörtbröd och edamerost (den där röda, runda osten ni vet - om inte annat som dekoration) är väl det viktigaste?! Fast hos oss har vi kålrotslåda, morotslåda (finska grejer vet ni ;P) och en god rödkålssallad med apelsin.

Julgran och julklappar
En stor, fin, pyntad julgran i vardagsrummet går inte att va utan, fast vi har en plastgran ;) Under granen ska det självklart ligga massvis med paket i olika storlekar - hårda som mjuka - med fint julklappspapper i olika frger och mönster. Kvantitet före kvalité, det är ju ändå tanken som räknas haha.

Kalle Anka
Fy skäms på alla som inte följer den svenska traditionen med Kalle
Anka på julafton klockan tre! Oavsett hur många gånger man sett det så kan man alltid kolla nästa år igen. Mina favoriter är tomtenissarnas verkstad och musses husvagnssemester, vilka är dina?

Julgodis
Som den gottegris man är så har vi alltid ett "godisbord" där man kan hitta bl.a knäck, fudge, nötter och en aladdinask, och pepparkakor såklart!

Nära och kära
Men det som endå är viktigast med julen är väl att visa sina nära och kära att man tycker om dom? För vad vore julen utan familj och vänner?

Kommentarer
Postat av: Anneli

Vi har också mååånga finska lådor ;) Men det är bra, för de flesta är vegetariska. Jag gillar det ;)

2009-12-27 @ 23:57:01
URL: http://lolland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0