Bullshit.

Vilken härligt ambitiös och rolig dag jag haft! Man mår verkligen bättre när det känns som man har gjort något. Först var det engelskalektion då jag fick veta att jag fick mvg på mitt persuassive speech! Mvg! På ett tal! På engelska!! Känns rätt bra. Sen projektarbete med Bersin och Angelika, fick ihop hela fem sidor på arbetet! Hem och träna mage och rygg, sen in till stan med Eve. Vi satte oss och fikade på ett mysigt litet café inne i gamla stan, Kaffekoppen. Råkade bli kvar där i sisådär fyra timmar, lite pinsamt mot slutet när det bara var vi och personalen kvar.. Men så kan det gå! Bestämde oss iallafall för att börja träna tillsammans, så imorgon åker vi och köper gymkort!

Jag har försökt plugga lite också, men det går liksom inte riktigt att ta det seriöst två dagar innan, för "det löser sig". Även om jag inte hinner plugga på tisdagar.. Eller?

Tänkte försöka bli lite nyttigare; börja träna, undvika sötsaker på vardagar och så vidare.. Har inte ens varit en dag utan sötsaker och redan en rätt stark craving när jag var uppe i köket (var duktig på caféet och tog bara färskpressad juice).. Så hur ska det gå? De första dagarna brukar vara värst iochförsig, så det borde väl gå en liten stund!

I'm sexy and I know it. Men jag har rätt långa ögonfransar. Tänkte bara påpeka det.

En liten konversation mellan mig och mamma idag:
Jag: Jag ska till tandläkaren imorgon.
Mamma: Vad kul!

Haha, ofta man svara "vad kul!" på det..?

Några fler bilder..


Linnéa was here.

Idag var Linnéa här. Vi fotade en massa, först vanliga bilder och sen lite mer "dock"-bilder. Tanken var att vi skulle ut lite också, men vädret såg rätt grått ut så vi skippade det.

Fler bilder lär dyka upp men ni får den här så länge.

Och ja, sminkningen är lite småfail, men man får vara oseriös.

Ikväll händer det inte så mycket, bara ta det lugnt och kanske plugga lite. Är lite sugen på godis eller att baka men nä.. orkar man verkligen vara så hurtig?

Fredag var igår, idag är det torsdag.

Igår blev det utekväll trots allt. Åkte in med Jojjo, Marris, Kenny och Tim och mötte upp resten på Hellströms. Riktigt mysigt ställe, och fint! Luftigt. Härlig uteservering med värmelampor har de också. Efter en cider gick vi vidare till Bonden bar där hela grejen var, trevligt ställe det med. Efter femn timmars sömn var jag lagom pepp på fysik 8.00, men jag kom faktiskt i tid! Typ första gången på en fredag i hela trean, men den där svagt nedvärderande "Varför är du sen?"-frågan som vikarien ställer varje gång någon är sen vill man helst undvika. Jag tyckte bättre om Fredriks så alltid superglada "Välkommen Linnea! :D", trots att man var sen. Åh, varför behövde han sluta för.

Idag har varit en såndär lite smygdeppig *jag vill gråta*-dag. Inget speciellt som hänt, eller egentligen har dagen varit rätt rolig till och med. Gjorde mitt livs värsta gruppresentation innehållande en lång tystnad, runtskickande av blocket ("jag vill inte läsa, du får!" "nej du får!"), felsägningar, asgarv (till och med så illa så Angelika behövde sätta sig på golvet mitt i redovisningen.. blev ju inte lättare att sluta skratta då!) osv.. Men lite kul var det! Men nu på kvällen har jag bara lust att vara hemma och ta det lugnt. Mamma ville att jag skuille kolla på film med dem men får se, känner lite för att bara ligga ensam i min soffa och gråta patetiskt till någon film.

"Lillgamla barn kan var en plåga. Barnsliga vuxna är alltid en pest."

Ibland känner jag mig som en stor bebis. En enorm bebis. En bebis som tycker att den är så redo att ta ansvar, men aldrig riktigt tar det. Som inte gör allt den ska, för den vet ju att någon annan kommer tillslut tröttna på att vänta och göra det åt en. Som vill bli sedd som en vuxen och ha samma rättigheter och friheter som alla andra, men gråter sig till dom. Tillslut tycker någon tillräckligt synd om bebisen och ger den vad den vill ha. Jag vet inte vad som är mest sorgligt, att jag faktiskt kan bete mig såhär eller att det faktiskt fungerar?

Ny kategori - tips, trix och test!

Eftersom jag fortfarande inte har skrivit ett enda ord i dokumentet som jag öppnade för kanske tre timmar sen, så tänkte jag att jag lika gärna kan lägga till en ny kategori (eller en kategori överhuvudtaget) här. Tänkt på det förut, men nu blir det - Tips, trix och test! Förhoppningsvis förstår ni vad som hamnar under den kategorin. Tänkte börja med några av mina egna favorittips såhär i vintertid:

Elektriskt hår?
Det jobbigaste med håret på vintern är inte att det blir blött eller fryser till is, utan att det blir elektriskt av i princip alla kläder, står åt alla håll, flyger omkring, och fastnar på allt som kommer i dess väg. Ett hett tips är att använda produkter från L'oreal paris - hot studio line. Produkterna är värmeskyddande och alltså bra om man ska föna, platta och så vidare, men hjälper även mot elektriskt och statiskt hår. Jag använder både deras hot volume mousse och hot straight cream, kan rekommendera, men främst hot straight. Den kan appliceras i både torrt och blött hår, i hela håret, och det behövs bara några droppar, sen ser man inte elchockad ut längre!


Nariga naglar?
På vintern tycker jag att naglar och nagelband kan se lite torra ut, speciellt om man använt nagellacksremover. Därför smörjer jag in dom med idomin lite då och då, något som de flesta har hemma iallafall jag tycker gör nagelbanden mjukare och ger naglar mer lyster.

Mer volym?
Volym är nästan alltid snyggt, men inte alltid så lätt att få. En produkt som fungerar väldigt bra dock är volympulver! Finns i olika märken, har själv bara testat Osis men finns billigare varianter som H&M och Proffs också. Bara att "krydda" håret närmast hårbotten, fast inte vid benan, ungefär där man skulle tuppera håret. Sen är det bara att puffa upp håret lite med fingarna och voila! Kan bli elektriskt dock, men det finns det ju ett botemedel mot om ni kollar lite högre upp.


Skor som inte sitter helt perfekt?
Jag har ett par skor som jag gillar, de flesta har nog sett dem, de är svarta klackskor med snörning. Rätt bred klack, inte så svåra att gå i. Problemet är att jag brukar få lite skavsår på fotbladet när jag använder dem, de är inte alls för små, men de har en liten kant vid sulan som helt enkelt inte verkar passa mina fötter. Men nu har jag hittat en liten lösning på det - tunna, luddiga sockor som dessutom är supermysiga! Har väl sisådär tio par, men har inte tänkt på att ha dom i skor förut, men de får den där jobbiga kanten att försvinna!

(Sockor åt det här hållet, inte tjocka raggsockor!)


Det var det för den här gången, förväntar mig inte att något ska va nytt för er, men ni får gärna kommentera iallafall! Borde jag fortsätta med kategorin?

Feels like I've lost it..

Här sitter jag och tjockar i mig mintchoklad, tänker på att jag egentligen borde klippa naglarna, och egentligen EGENTLIGEN borde skriva mitt fördjupningsarbete i samhällskunskap på sju sidor.. Remind me varför jag valde natur? Trodde man skulle sånt här. Och liksom konflikter inom internationella relationer, vem bryr sig om sånt? Hehe. Jag bor i Sverige, här är de mest aktuella konflikterna knivhuggningarna i Hässelby, och nu även i Vällingby. De närmar sig. Nejmen, det är väl en helt vanlig dag idag med andra ord, bortsett från att jag är ledig. Eller, "ledig". Egentligen har vi allaktivitetsdag, men om skolan inte vill informera om sånt så tänker jag inte komma. Alltså, vara hemma är ju så mycket onyttigare än att sitta i skolan och kolla på film precis.

Igår var första passet för läxhjälpen, har i egentligen på fredagar men hoppade in för Axel igår. Det var faktiskt en kille som kom dit, blev lite förvånad. Men precis när han satt sig ner ringde elevrådet och sa att han skulle komma på möte. Typiskt. Så jag och Elin fick sitta där helt själva och prata och plugga i en timme. Inte så farligt faktiskt, kunde både checka in facebook och skriva klart min labbrapport. Ser man på!

På ridningen sen red jag Archie för första gången. Ååh han  är så söt och mysig! Han får inte bindas upp i boxen, men han är så snäll så han står bara stilla när man sadlar och allting. Eller, han smakar lite på kläderna när han känner sig busig, men sånt är ju lite gulligt. Själva ridningen då gick väl helt okej. Han var lite seg men inte lika som jag hade hört, lite stel att forma kanske men väldigt trygg. Jag gillar trygga hästar. Skulle kanske få honom nästa gång sa Åsa.

Imorgon är det Club Education på Bonden bar, typ samla in pengar för att bygga en skola i Tibet, och jag vill gå.. Massa kompisar ska dit.. Meeen mamma tycker inte riktigt det går ihop med mitt 8.00-15.30 - schema på fredag. Och jag orkar inte bråka. Och jag känner mig snål. Och jag har sparat hela förra månadens studiebidrag, vad jag vet. Förutom en cider kanske, men det är inte så mycket. Men jag vill spara massa pengar nu så jag kan ha the time of my life i somras typ. Ååh, så mycket man vill. Skulle ju inte va helt fel om jag och Jojjo blev funkisar på P&L liksom, gratis festival i en vecka. Tänker tillbaka på förra året, härliga tider! Fast nu svamlar jag iväg här, back to work.

Snart börjar vårterminen!

Anneli var här igår. Vi bakade kladdkakecupcakes med mockaglasyr typ, gooott men jättemättande! Åt en imorse, mådde fortfarande illa tre timmar senare.. Så då kände jag att det var dags att träna lite Paolo Roberto! Kändes riktigt bra när musklerna bara brände! Fast nu har jag ätit så mycket till middag, två stora brödskivor med biffstroganoff och broccoli, så har lite ont i magen och känner mig asfet..

Imorgon börjar schemat för vårterminen gälla! Ska bli skönt att ha typ hälften så mycket lektioner..!

Schemat lär ändras lite, typ matte E på tisdags- och torsdagsmorgnar/förmiddagar. Det enda man kan klaga över är väl fredagar, gå till halv fyra bara för att man valt psykologi B.. Inte okej! Måndagar känns ju rätt bra däremot, sluta 9.35 liksom!

För länge länge sedan..

..hade jag jättelångt hår!

(dålig kvalité, förstorat, pixligt osv..)
Observera att det där är längden med flätor..

Saknar håret lite faktiskt, vill inte ha lika långt igen, men någon decimeter längre än vad jag har nu skulle ju va fint.

Egofoton through time.

Rensade minidatorn lite (ska installeras om), och hittade lite fina bilder. Har lärt mig använde ett USB-minne förresten, fett high tech! Och köpt fyra par vinterskor för mammas pengar. Hehe.

"Du får inte lön men du får pengar."

Pizzadegen är på jäsning och en liten darling är påväg hit. Blir dinnerdate and movie med Sofia, kan fredagkvällen bli annat än bra?

Har varit till skolan en snabbis och fått info för att hjälpa till på matte- och fysikstöd för ettor och tvåor. Bleir troligtvis på tisdagar, funkar rätt bra eftersom jag ändå inte kan göra något annat innan ridningen. Ska få stipendie från skolan också om det funkar hihi.

Someone like you.

Jag har ett litet problem, jag får inte det här med youtube-klipp att funka i min blogg, för det finns ingen "bädda in"-öknapp på min youtube!

Anyway så sitter jag nu och drogar Adele - Someone like you om och om igen. Den är så härlig. Sjunger riktigt fint till också. Eller, jag tyckte det lät fint tills jag spelade in och lyssnade på det.. Dagens skratt! Haha, jag är ju helt tondöv när jag sjunger! Pinsamt dåligt.

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Yeah

Are they all the same?

Ibland undrar jag om jag är lite extra knasig, eller om alla tonåringar ändrar sina åsikter till typ tvärtom på ett dygn? Bara sådär liksom, utan anledning? Yesyes, slapp dag i skolan idag. Fysikläraren gjorde 3 tal på hela lektionen, åh vad vi kommer blir klara med kursen, alla var exempeltal också.. Mariana var förvånansvärt bra på att lära ut matte på kemin, kanske blir rätt bra att ha matte E med henne! Skönt isåfall. Fick en samvikarie eftersom Janke fått en bebis, och vikarien verkar rätt bra. Trevlig, glad, framåt och så vidare.

Jag förstår att alla inte kan gilla en, men när man inte vet vad man har gjort fel så är det ju lite jobbigt. Liksom, vi har inte snackat på evigheter och sist vi sågs var vi kompisar..? Konstigt. Skönt att det finns andra som bryr sig i alla fall. Man blir så glad när någon ringer upp helt plötsligt bara för att höra hur det är. Ååh.

"Bara döda fiskar går med strömmen", skrev en person på facebook idag. Och det är ju ett rätt allmänt kännt uttryck. Och jag förstår vad man menar, men det är ju lite inkorrekt. Alltså, fiskar har ju inga ben, så dom kan inte gå. Och om de skulle kunna gå, så skulle ju de döda fiskarna knappast gå. För att det är döda. Get it? Haha vad jag känner mig som en liten kritisk pessimist just nu, men det finns bättre sätt att säga det där ordspråket på.

I'll be okay, I promise. I will.

Ibland kan man ju undra hur vissa tänker. Eller om de tänker överhuvudtaget. Med dessa funderingar åkte jag till skolan redan vid tio-halv elvatiden, enbart för att prata med Anneli. Blev en härlig pratstund, Anneli slapp göra sitt prov så hon hade en håltimme att slå ihjäl med mig. Gråta i skolan är rätt härligt, så länge man inte är ensam, då är det bara jobbigt. Epilera benen är som terapi för kroppen, smärtan är väldigt bekväm om man är lite deppig. Om alla hade haft en epilator i grundskolan skulle nog mycket färre tjejer ha skärsår på handlederna. Just sayin'. Om man inte är ute efter själva märkena då, då är det lite svårt.

Hade bara en lektion idag, engelska. Höll mitt tal om organdonation. Gjorde ingen megatabbe, mig veteligen. Hade inte världens sämsta uttal. Darrade inte på rösten. Eller i nån kroppsdel. Så det gick väl rätt bra för att vara en engelskaredovisning. Alla såg ut som att de skulle somna, eller nästan alla, men det är rätt standard för redovisningar i åtminstone min skola.

Vad händer i helgen då? Nån som har ett åh-jag-måste-träffa-Linnea-craving? Inte? Eller? Planerna för mig är lite lösa, ska baka med Anneli någon dag men vet inte riktigt resten.. Kanske krogen imorgon.. Kanske Amanda på söndag.. Åh, så många kansken.

It could had been worse.

Nu behöver jag åtminstone inte vänta längre. Tårar svider mer än vad man tror.

I väntan på ett svar..

Det märks verkligen att det är sista veckan på (höst)terminen nu, fler och fler lektioner är inställda. Men jag klagar inte! Imorgon har jag bara engelska, börjar 14.30, så har ganska gått om tid att öva på mitt tal. Just nu har jag bättre saker för mig att göra, som att kolla på Veronica Mars och vara sådär halvt förälskad i Logan. Hihi. Fin kille. Many flaws, but who cares? Hjälpa lite att hålla mina tankar sysselsatta iallafall. Från det där jobbiga. Som är sådär svårt att inte tänka på. Usch. Jobbigt. Måste ändå vänta till imorgon, ingen idé att tänka på det nu. Ja ehm.. så är det.

Now I know you haven't forgot me.

Idag har jag haft min presentation om borrelia, så nu är jag klar med alla biologikurser! Så skönt! Har tre inställda lektioner så fick sluta liite tidigare, och det behövs verkligen! Har samprov på onsdag och engelskatal på torsdag, och har knappt börjat med någon av dem. Och idag ska jag till Model house med Jojjo och imorgon ridning som vanligt, lite stressigt! Mest nervös för talet, eller ja, enbart nervös inför talet.

Var hos mormor och morfar igår, trevlans! Fick triss julpaket och vann 50:-. Yeay! Bytte den mot fem tian-lotter idag (jag gillar lotter, och brukar bara skrapa vid julen), men vann bara 10:-. Inte så yaey.

Nä nu ska jag fortsätta lyssna på musik och plugga på om prostitution (måste ha alternativen öppna för framtiden höhö), see ya!

Why can't it just be us?

Förra inlägget kan ha låtit lite negativt, men jag hade en jättetrevlig kväll faktiskt. Tanken var att jag, Eve och Lalla skulle gå ut sådär lite spontant, men sen visade det sig att Jojjo, Aastin, Johanna, Tim, Hiroshi, Bea och massa andra trevligt folk också skulle ut, så vi mötte upp dom på Charlies. När det var stängning åkte de flesta hem, men vi var några som åkte vidare till Tunnan i Gamla stan istället, ett mysigt ställe! Det var lite kul när taxin sen stannade utanför mitt hus, han hade tydligen kört hem min brorsa samma kväll haha. Så kan det gå.

Idag är planen att städa klart rummet, ta bort det sista julpyntet och sen ha middag och filmkväll/börja planera lite för sommaren med alholmstjejorna! Ska bli kuul, övergav ju mina små kompisar på nyår så nu kan jag umgås med dem lite mer.

Trevlig lördag!

En nästintill helt vanlig fredag.

Skolan och livet går bra blablabla, sl suger som får mig att ta taxi hem fast jag borde ha hunnit med 04.15-bussen . Och alla, alkoholister som oskyldiga barn, blanda inte alkohol med ens vanliga tabletter. Jag har spenderat en halvtimme extra på en krog och behövt pissa i en pissoar för att min kompis gjorde det. Han spydde blod i typ 45 minuter. Sen kunde han knappt andas i en rätt så lång tid. Inget att rekommendera. Hoppas han kan andas nuu. Gör inte sånt.

Kaos i mitt rum.

Jag är grymt dålig på att uppdatera men håller på att göra om i mina garderober, har t o m använt en skruvmejsel och satt upp nya hyllor! Så det är lite kaos i  mitt rum just nu för att en viss del av garderobernas innehåll ligger på mitt golv.

Första skoldagen idag, var väl inte så speciell. Fick en ny fysiklärare, lite mesig men rätt bra på att förklara när han inte hade näsan nedgrävd i formellsamling eller rent allmänt gjorde saker utan att kolla om någon ville ha hjälp. Gjorde tryck på bilden, var rätt kul. Blev lite irriterad på en person bara som inte trodde att jag brukade gå på bildlektionerna fast hon själv blev igenkänd av läraren som "hon som jag inte känner igen för att hon aldrig är här.. Du måste va *****!". Hehe, vissa små besserwissrar borde inte få uttala sig om vissa saker. Alltså, denna person är alltid en besserwisser. Och har aldrig rätt. Men vissa har svårt att acceptera fakta.

Du är unik, precis som alla andra.

Igår mina damer och herrar vräkte jag och Anneli i oss cheese ballz och choklad medan vi kollade på "Bad teacher", "Bridesmaids" och "Contagion". Måste sägta att Bad teacher var bäst, sen Contagion och sist Bridesmaids, den var lite en besvikelse, inte alls så galen och rolig som jag trott.

Ikväll vill ingen leka med  mig. Eller jo, men jag vet inte om jag orkar, har varit slö hela dagen och mådde lite illa när jag vaknade. Får se. Annars är det Gladiatorerna och Morden i Midsomer på tv, låter ju inte helt fel det heller.

Ja Anneli, jag suger.

Man blir verkligen slapp när man inte har några dagsplaner! Eller om man planerat att plugga. Samma sak. Då ligger man framför tvn till 16 sisådär, vart tog dagen vägen liksom? Fast det var gårdagen, idag var jag hurtig och steg upp redan klockan åtta! Och sen missade jag att det var minusgrader och förfrös tårna när jag väntade på min buss i en halvtimme i tygskor för att den inte kom.. Men sen kom jag iväg till Karolinska sjukhuset med Bersin och Angelika, vi ska försöka intervjua någon för vårt projektarbete nämligen. Först gick det sådär, ingen visste ens vilken avdelning vi skulle till och telefonväxeln var lite varierande hjälpsam, men efter att ha irrat omkring på det grymt stora sjukhuset ett tag så kom vi till neurointensiven, och fick intervjua en väldigt snäll tjej på direkten! Sicken tur man kan ha ibland, behövde inte ens boka tid liksom. Sen har jag köpt lite billiga kollegieblock, nudlar (5 för 10:- och förvånansvärt goda faktiskt), hårspray och inpackning på ÖB, underbart att det är samma märken som i alla andra affärer fast billigare. Sparar lite pengar liksom. Nä nu tänkte jag leka kläddesigner med Daniels gamla tröja och se om det den kan göras om till ett fint linne, ciao!

Idag fyller lillplutt 10 år, grattis till henne!

Året då "världen går under".

Oj vad duktig jag är på att uppdatera! Hade ett trevligt nyår iallafall, kunde ha slutat lite bättre för min del men det var lite mysigt att bli ompysslad också. Inga nyårslöften i år, känns inte som jag har några mål liksom.. Inte på ett dåligt sätt, men saker får gå lite som de går.

Igår var jag på en supertrevlig tjejkväll hos Eve med Linnéa, Eira och Sofia. Vi bakade pizza och spelade ett spel som heter DRAW, det är som en ocensurerad version av rita och gissa. Många fina ord. Några nya ord. Typ rabarbersvaj. Betydelsen av det ordet samt många andra roliga ord finns på fittkramp.se ifall någon är intresserad, ni förstår nog temat på orden. Kom fram lite överraskande saker under kvällen kan man säga.

Idag har mina gudföräldrar och deras barn varit här, besök ända från Uppsala! Blev mycket god mat, skratt, wii och en hundpromenad på Drottningholm. Det är verkligen skillnad på hur man uppskattar gästers sällskap när man är liten jämfört med nu, tur att man har utvecklats lite! Nu är det hur trevligt som helst liksom, inte alls den här "är det över snart"-attityden som man hade när man var liten. Rent generellt när det gäller gäster alltså.

RSS 2.0