Idag droppar inga kranar..

Oj, tack "(o:", nu blev jag glad!
Vill ni veta en rolig sak? Vi har inget vatten. De har stängt av det, och om vi har tur kommer det tillbaka ikväll. IKVÄLL! Och jag har inte duschat idag.. och det är nyår, och vi får gäster. Hmm.. Jag funderar seriöst på att rulla mig i snön. Jag har lite alltid velat göra det, det verkar roligt. Eller, egentligen inte, men jag har velat göra det iallafall. Jag tror att det är starkt uppfriskande. Jag skulle kunna fråga Jojjo om jag kan komma dit och duscha, men det verkar ju så krångligt. Och för att underlätta kvällen lite så vill min familj att vi åker till Sofia, men pappa vill inte det. Eller, han orkar inte det. Alltså, han är sjuk, för de som inte vet det. Så då får vi åka utan honom, och det känns ju lite synd.
Jag är glad att jag inte borstade tänderna som vissa andra när de stängde av vattnet. Vissa andra fick äta snö. Hehe, det var en rolig syn. Biggles fick vårat sista kranvatten. Pappa tyckte faktisktatt det var en bra idé. Först sa han att jag skulle stänga av kranen, men sen såg han vem det var till..
Nä, nu ska jag städa.

Hobby??

Jag kom nyss på en sak.. Jag har typ inga intressen längre. Eller jo, intressen har jag, mer eller mindre, men inget som jag brinner för. Jag har ingen riktig hobby. Och hobbys är ju viktigt, det sa Tim-Joel. Jag tror jag behöver en hobby. Något nytt och spännande skulle vara trevligt. Typ som vindsurfing, fast inte vindsurfing. Det är lite opraktiskt och svårt att tillämpa året runt. Men en hobby borde man ju ha, det skulle nog lösa lite saker. Förslag?

Nyår imorgon!

Imorgon är det då nyår igen. Känns inte som att det var så länge sen man väntade 2010, men snart är 2011 som gäller. För min del blir det det vanliga - hemma med Sofia & family som gäster, sällskapsspel, mat, prat osv, men det är ju nice, so I'm not complaining.
Vad ska ni göra på nyår?
En rolig sak med nyår är att man kan klä upp sig, och det är ju inte så ofta man kan ha klänning och så utan att känna sig överdriven. Tunikor och sånt är ju det som brukar användas vid partyn och annat, faktiskt. Fast jag funtar på att ha lösögonfransar, bara för att. Så jag blir kanske lite överdriven, men får se hur det blir haha. Ni får se bild sen, om jag fullföljer min plan.
Och sen den där grejen som man brukar följa i någon vecka efter nyår men sen glömmer bort tills det blir nyår igen - nyårslöften. Har ni några nyårslöften i år? Jag tänkte ha det. Jag ska:
- Börja övningsköra (som jag planerat ända sen jag fyllde 16..)
- Besöka sjukgymnasten (haha, men jag har faktiskt tänkt göra det i ett halvår..)
- Gå ned i vikt (japp, and I have a plan.. )
- Våga mer (vilket jag tror jag hade förra året också? Det funkade, nu vill jag bara våga ännu mer.)

Fyrverkerier är otroligt svåra att fota. Den här skulle jag vilja kalla "Saurons öga" efter Sagan om ringen. Lite likt va?

Hur kan man lyckas om man inte vill?

Idag har jag slöat järnet. Jag vaknade 11.15 (!!!) och kollade på Sagan om de två tornen, som var väldigt lång. Väldigt lång och väldigt bra. Frodo är söt, Aragorn är snygg och Gollum har putmage. Hehe.
Sen har jag tränat, lagat mat och inte så mycket mer..
Stackars lilla lillen var hos veterinären och drog ut två tänder idag. Sen har hon gått och gnölat hela dagen. Det är synd om henne. Hon har inte fått äta heller, och vem är Isa utan mat? En tom Isa.


Idag sa mamma till mig: "Linnea eftersom du köper så mycket kläder så måste du köpa galgar också, för du tar slut på alla våra gemensamma galgar."
Haha. Jag har faktiskt funderat på att göra det tidigare. Eller sortera undan lite kläder som jag inte använder så ofta, det kanske också skulle lösa problemet, om man lägger kläderna i korgar alltså.

Året närmar sig sitt slut..

Jag tänkte göra något sorts sammanfattning av året som gått, men nja.. Om man kollar på mina bilder så har det inte hänt någonting, jag har bara varit på kanarieöarna, träffat Eve och dom (hehe, Eve va på flest bilder så ni får stå ut med det..), någon enstaka annan kompis och shoppat. Typ. Och det är ju inte riktigt vad som hänt under året, bara till viss del liksom. Jag passade även på att kika in på bilddagboken lite snabbt. Är det någon som brukar använda det längre? Iallafall så kollade jag på gamla bilder.. och oj, jag blev lite förvånad.. För vissa saker som jag skrivit, men mest för vad folk hade kommenterat, hur många som kommenterat och vilka som kommenterat.

Det är hemskt att inse hur många kompisar man tappat, hur många man saknar. Som det inte fanns någon anledning till att förlora förutom att någon omständighet förändrades och man orkade inte hålla kontakten. Ibland undrar jag om dom saknar mig lika mycket. De kanske till och med har glömt bort mig? Eller, jag är kanske bara ett namn på facebook, som det egentligen inte skulle spela någon roll om de tog bort. Ibland känns det bara så svårt att släppa taget.

Men, en hel del har iallafall hänt senaste året. Jag är inte samma person som jag var förra nyåret. Jag har nya erfarenheter, nya vanor, nya beroenden, lärt mig våga, varit kär, fått hjärtat krossat, träffat många nya människor osv.. Men jag har för det mesta samma kompisar faktiskt, fast inte riktigt på samma sätt. Vissa har jag tappat, medan andra har jag blivit mycket bättre kompis med. Till exempel Jojjo, som ni kanske märkt att jag träffar rätt ofta? Henne vågade jag inte träffa själv för ett år sen. Hah. Saker förändras, på gott och ont.


Jag tyckte att den var lite orepresentativ för året, men jag var på Kanarieöarna..

Några dagar senare..

Jag har varit lite upptagen senaste dagarna, kort sammanfattning:
Måndag: Träna, shoppa, Uppsala (och en väldigt lång bilkö).

Mellandagsrea <3 Halvgenomskinlig tröja, kofta, militärgrönt långt linne (+ ett vinrött som inte är med på den fula bilden).

Tisdag: Shoppa i Kista med Jojjo och Aastin, shoppa i Vällingby med Elin, busa med Amanda (woho! haha, fast somnade vid 12..)

Stickad kjol, lång stickad tröja, nyårsklänning? Fortfarande; I ♥ mellandagsrea. V-by är bäst.

Idag: Vaknat hos Amanda, träffat Eve.

Jag och Eve provade mina nya wii-spel (Just Dance och Just Dance 2), och dom var åwesome! Roliga och jobbiga, riktiga träningspass! Jag fick håll. Hehe. Vi ska nog spela det där lite mer efter nyår, för då ska vi bli nyttiga flickor (Y). Fast det är då liksom, nu sitter jag och äter lite tvångsmässigt ur min twistpåse. Jag har ont i magen. Lite. Aja, det är ju jul? Och jag åt ju faktiskt bara frukost igår..

Annandag jul

Idag har jag varit hos mormor och morfar på Rindö. Det blev mycket mat och fika, spel och prat. Mamma var förut väldigt förvånad över Daniels mvg i botanik när han inte vet vad en hyacint är.. Jag tror dock att jag toppade det med mvg i geografi utan att veta var Alperna ligger. Hehe. Jag är allmänbildad jao.
Jag har börjat läsa "Konsten att läsa tankar". Den verkar bra, jag gillar hans sätt att skriva. Lätt att förstå, bra exempel, ärligt, lite humor och inte massa tjaffs som man måste traggla igenom. Som han skriver så vet man egentligen det mesta som står i boken, bara att man inte tänker på det. Man vet det undermedvetet. Jag tycker allt sånt där är rätt coolt, vilken skillnad lite psykologi kan göra utan att man är medveten om det.
Imorgon ska jag till Uppsala och hälsa på mina kära gudföräldrar och deras barn (Ingrid och dom som jag brukar va med på midsommar..?). Det låter rätt trist när man säger det sådär, men det kan vara ganska kul. Gustav är ju lika gammal som mig, Ingrid är kanske tolv men en härlig liten prick med liknande intressen och hela deras familj är lite mer sprallig än min, så att säga. Ingrid fyllde år på julafton. Det är lite synd om henne faktiskt. Hon ska nog få en liten födelsedagspresent.
Innan Uppsala tänkte jag försöka träna och kolla mellandagsrean i Vällingby en snabbis med Jojjo. Najsigt.
Jag har varit osminkad i fyra dagar nu tror jag. Typ hej sommarlov? Men det är rätt skönt, man kan klia sig i ögonen hur mycket man vill och behöver inte tvätta ansiktet lika länge. Men imorgon, då åker mascaran fram igen. Fint.

Juldagen

Idag har varit en mysdag. Ensam hemma 3 med familjen (jag började kolla själv, men sen kom alla andra en efter en..) och lite myspys hos Jojjo. Vi ritade med fönsterfärger (som man hade när man var liten ni vet?), fast i bara svart och silver, blir nog rätt häftigt. Det förestället en stad och lite kända saker som globen, frihetsgudinnan, big ben mm och ska vara längs nederkanten i hennes fönster. Mamma var inte too happy though när dom hämtade mig, tydligen har vi en tradition att spela spel med familjen på juldagen? Jag visste inte inte att det var en speciell dag vi gjorde det på, och hon kunde ju ha sagt det förut när jag frågade om vi hade några planer för dagen. Hon kan ju inte förutsätta att jag har koll på sånt.
Nu är jag sugen att se lite på tv.. men jag har inga mysiga och korta inspelningar. Får nog bli Entourage, ciao!

Psst! Bruno Mars har rätt många bra låtar, bland annat "Grenade", "Just the way you are", "Runaway baby", "The lazy song", "Marry you" och "Talking to the moon". Lite tips bara, han är lite av en ny favorit för mig..

God jul!

God jul på er! Hoppas ni har haft en fin julafton. Det har iallafall jag haft, mycket trevligt med familjen, farbror, farfar, god mat, massa julgodis, kalle anka och julklappar.

En mucho vacker bild. Jag fick:
- äggform (nu kan jag steka fina ägg och pannkakor haha)
- muffinsformar
- "just dance" (dansspel till wii)
- "just dance 2"
- påslakan
- set med duschgel, bodybutter, skrubbvante och sånt från the body shop (från Eira)
- presentkort på ansiktsbehandling
- pengar
- mini tyskaordbok
- "marley & jag" (film)
- "Igelkottens elegans" (bok)
- "konsten att läsa tankar" (bok, ska bli intressant att läsa, man ska lära sig se om folk ljuger och sånt typ)
- tvål
- "1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser"

Jag är nöjd. Fick dessutom en liten överraskning på sms. Lalalala life is wonderful?

Julestök.

Extra julklapp till mamma - check. Julklapp till Sofia - check. Bromma Blocks är rätt bra när man letar julklappar.
Just nu svalnar fudgen på bordet och knäcken och gräddkolan (nytt för i år!) kokar på spisen. Granen ska pyntas, klappar ska slås in och det ska städas lite här och där. Back to business!

Julen är barnslig, men inte som förut.

Kommer ni ihåg när man var liten? Då skulle julen alltid vara perfekt. Alla skulle vara glada hela julafton och inget skulle gå snett. Dock så blir det ofta att man småtjaffsar någon gång på julafton, har jag märkt. För till skillnad från alla andra dagar så är alla familjen hemma hela dagen, lite stressade och har en tendens att vara på samma plats hela tiden - köket eller vardagsrummet - eller behöver använda samma saker. Ja, julafton är helt enkelt inte den trevligaste dagen alltid innan allt är färdigt. Innan gästerna kommer alltså. Och när allt inte var perfekt när man var liten så blev man lätt lite knäckt - åtminstonde jag. Småsaker som ingen snö, försenad mat eller en familjemedlem med ett irriterat tonläge kunde kännas som julaftons momentana undergång. Julklappsöppningen var förstås det roligaste, fast alltid följt av en lite deppig känsla. Inte för att jag inte var nöjd med mina julklappar, men det roliga var ju egentligen spänningen, när man inte visste vad man skulle få. När man var liten var julen ganska ytlig, eller julklappsdelen iallafall. Man ville ha så många och stora presenter som möjligt, och bytte t.o.m julklappar med kompisar man inte gillade så mycket - bara för att få och ge fler julklappar. Och det var alltid småsaker man gav bort - pennor, sudd, block, gosedjur, nyckelringar osv -, nästan aldrig något personligt.


Nuförtiden behöver julen inte vara perfekt. Den handlar om familj och vänner, dvs personer, och ingen är perfekt. För mig handlar julen om att visa att man tycker om varandra. Man ger inte julklappar för att man vill ha julklappar tillbaka längre (eller jo, det också), man ger för att man vill. Man vill visa sin uppskattning och man tycker att personen förtjänar det. Julklapparna behöver inte vara personliga, men passa personen som de ska till. Det behöver inte vara något speciellt, bara något man vet att de skulle uppskatta - och inte samma sak till alla man känner. I år blir det inga julklappar till ytliga kompisar, bara några av mina närmaste vänner.

Men om jag ska vara ärlig så är jag fortfarande lite barnslig. Julklappar är fortfarande höjdpunkten. Jag är t.o.m så barnslig att jag räknar mina julklappar, kollar hur många Daniel fått och konstaterar glatt att jag fått fler (ja, jag är mest bortskämd av oss, men hans klappar brukar å andra sidan vara dyrast). Sen raddar jag upp klapparna i storleksordning och öppnar dem i ordning, från minst till störst ("spara det bästa till sist"). Jag brukar även glatt notera att jag även detta år fått största julklappen av alla. Jag älskar juklappar. De ska vara många och gärna billiga, jag gillar inte riktigt tanken att folk lägger ut mycket pengar på mig. Jag gillar att få sånt som jag inte önskar mig, självklart vill jag ha det jag önskar mig, men det är nästan ännu roligare med överraskningar. "Tio till tjugo julklappar med okänt innehåll" är lite vad jag önskar mig. Men jag har skrivit en önskelista också.

Min önskelista är praktiskt, okej?

Och vet ni vad? Jag blir fortfarande deppad när julklapparna är slut.

Behind theese castle walls.

Jag har börjat smygpynta mitt rum lite - minijulgran, prydnadskulor, julsockor och tomteluvor. Jag hade rätt mycket tid innan Eira kom förstår ni, den muppen var en och en halv timme försenad. Men sen sprang vi lite iallafall, fast det var lite jobbigt. Pepparkakskalas var lite mer lockande..
När vi kände oss tillräckligt smällfeta åkte jag vidare till Solna centrum och träffade Sofia. En liten julklapp till Eve, underkläder och middag införskaffades. Jag gillar Solna centrum, eller deras H&M iaf. De har lite andra kläder där än i Vällingby och stan, vad jag har sett iallafall.
Imorgon är det dan före dopparedan, och mycket som ska göras - städa, ta fram och pynta granen, julgodis, slå in julklappar, göra klart pappas julklapp och eventuellt ta en sväng förbi Bromma Blocks när mamma ska köpa julmaten. Kommer nog bli en bra dag! Mycket att göra, lite tid att tänka.

I took out your Santa cap today, and it made me cry.

Correction.

Eleonora är lite förkyld tydligen, så därför har jag övertalat Eira att komma och leka med mig imorgon istället! Fast först blir det nog en lite julshoppingtur med Jojjo. Kanske skulle passa på att bygga ett pepparkakshus när Eira ändå är här? Känns som nåt man borde göra. Som att julpynta. Hm.. kanske ska börja lite smått imorgon bitti? Typ efter jag slagit in Eiras julklapp.

You don't know what you got 'til you're missing it a lot.

Dagen började med att jag och Linnéa träffade Eve på hennes avslutning. Det var kul att se några människor där och lite mysigt med den primitiva avslutningen haha (Eve, du vet nog redan att waldorf är lite efterblivet..). Sen åkte vi till Pizza hut (när vi väl var icke borttappade igen) och åt lunch. Brukar de bara ha tre olika sorters pizzor på sin buffé? Mozzarellapizzan var helt klart godast.
Efter att ha kollat runt i lite affärer och köpt en julklapp till Daniel så åkte jag hem och sen vidare till stallet med Jojjo. Red Bella och det gick dåligtx2000. Typ.
Eftersom våra curlingföräldrar var lite upptagna och inte kunde hämta oss idag så var jag och Jojjo hurtiga nog att gå hem, jag t.o.m sprang sista kilometern! I fejkuggs, ett lager strumpbyxor, polotröja och lång jacka. Det är faktiskt extremt skönt att röra sig ute, även när det är kallt. Fast egentligen ville jag mest hinna hem till finalen av Ung & Bortskämd, vilket jag nästan gjorde. Det var helt rätt att Daniel vann av de som var kvar, men tycker som de flesta (?) andra att Tim-Joel egentligen var den värdiga vinnaren.
Jag har inte ätit middag.. Funtar på att göra det, är lite sugen på en macka, men vi har inget mjukt bröd. Och de andra har ätit pizza, och det är jag inte så sugen på. De äter pizza typ varje gång både jag och mamma är borta förresten. Nyttigt.
Imorgon ska jag och Nora vara lite crazy och springa/träna i djupsnö, eller något åt det håller. Det ska bli sisådär -15 - -20 grader, låter lovande. Nu måste jag bara få tag på Eleonora som är lite trög på att svara på sms.

Ett misstag av mig..

Jag vet att jag har gjort fel, och jag skulle göra det ogjort om jag kunde, och inte bara på grund av konsekvenserna. Men det har gått över ett halvår nu, är det inte dags att sluta straffa mig? Lär dig livets stora gåta; älska, glömma och förlåta.

Nu är det läggdags. Bussen går 8.47 imorgon och jag ska hinna tvätta håret innan..

Winter.

Idag har jag varit hos Linnéa! Vi fotade i snön, åt lunch och listade ut hur vi ska gå imorgon när vi ska på EKS julavslutning. Sen tog det 1 h 20 min att åka hem från jakan, skulle egentligen ta 20 min. Jag gillar inte tåg. De krånglar, står stilla och man måste åka i typ fem minuter om man råkar åka åt fel håll.. (hehe).

Söndag.

Idag har jag inte så mycket att säga.. Jag vill kolla på film. That's it.

Life is a puzzle.

Jag har ont i magen. Hungrig? Träningsvärk? Tighta leggins? Kan vara alla tre.
Ibland får jag ryck att göra saker. Nu var det att fortsätta på min lilla teckning som legat och skräpat i evigheter känns det som. Men nu borde jag gå och lägga mig, ska ju träffa Elin halv elva i Vällingby imorgon!

Kom bland annat på att ha ett "foto" på hålla i hand, pusselbitar och lyckokakor. Meddelandet i lyckokakan är så glatt som "Life sucks, then you die." Det känns lovande.

Tell me about your feelings.

Eftersom allt bara krånglade till sig så var jag hos Jojjo nu på kvällen istället, Fulya och Aastin var också där. Länge sen man träffat honom!
Nu har jag kommit på lite saker jag vill hinna med innan julafton: köpa julklappar, bygga pepparkakshus, julpynta och kanske göra julgodis. Myspys.
Jag känner att jag har.. inte tappat kontakten men kanske inte umgåtts så mycket med en de av mina kompisar den här hösten? Eller rent allmänt. Iallafall så tänkte jag försöka fiska upp lite trådar igen, eller för första gången, det här lovet. Man blir så extremt glad när man inser att man faktiskt är bättre kompisar, har mer gemensamt eller kan prata om mer än vad man trott. Allt känns bara ljusare då.
Imorgon ska jag julhandla med Elin på dagen (har inte köpt en enda julklapp och vet inte vad jag ska ge till nästan någon heller!) och åka till Lidingö på eftermiddagen och fira farfar som fyller år. Då blir det två olika sorters tårta råkar jag veta! Länge sen man åt tårta nu alltså..

"It isn't what you have, or who you are, or where you are, or what you are doing that makes you happy or unhappy. It is what you think about."

Den texten hittade jag och plötsligt slog det mig, det är sant. Det är faktiskt inte vad man gör eller vem man gör det med som bestämmer om man är lycklig eller inte, utan det är vad man själv tycker, tänker och uppfattar det. Om jag nöjer mig med en hemmakväll med familjen så blir jag ju glad av det. Problemet är att man måste börja tänka på rätt sätt då. Jag jämför mig alltid med andra, har alltid gjort och kommer kanske alltid göra. Ibland blir jag sur på mig själv för att jag bryr mig så mycket om vad andra tycker, andra gör osv, men jag har ändå svårt att sluta jämföra. Och sorgligt nog ser jag upp till det plastiga barbieidealet som socialiserar sig, festar och har kul 24/7. Något som faktiskt inte går att uppnå till 100%, lite som kärlek på tv som alltid ska vara så perfekt. Så det är klart att man känner sig dålig ibland. Fast det har inte alltid varit såhär, såhär mycket tvång. Allt började för ett halvår sen med en egentligen ganska obetydlig kväll men som ändå förändrade mitt liv. Gjorde mig rädd, rädd för att vara ensam, rädd för att känna mig ensam. "Orkar inte" finns inte kvar i mitt vokabulär längre när det gäller kompisar, oavsett om jag har lust eller inte. Ibland kan jag t.o.m vilja bara vara hemma och ta det lugnt, men letar ändå desperat efter någon att träffa för att jag är rädd för att känna mig ensam och dålig om jag inte gör det. Sorgligt. Patetiskt. Knasigt. Jag är t.o.m så knäpp att om jag är hemma en fredag eller lördagkväll måste jag kolla vilka som är inne på facebook bara för att se att det är okej. Andra människor är också hemma, inte bara no-lifers. Jag tittar på den gröna chattlistan och säger till mig själv "men den är också hemma, det är lugnt Linnea.". Ja, jag vet att jag har problem.
Eftersom jag är så öppen av mig så tänkte jag att ni kunde få veta hur jag tänker. Även om inte alla förstår.

You have to give some to get some.

Jag tränade med min Paolo Roberto-dvd imorse, och vad den tar alltså. Kändes som att benen vek sg under mig efteråt, haha! Sen har musklerna varit lite för trötta för att orka hålla värmen uppe resten av dagen, inte så kul.. Granen skottade utanför samtidigt som jag tränade, undrade vad han trodde? Inte ofta man står med korta, orange mjukisshorts och rosa linne (höhöhö, fin kombo I know) och sparkar mot tvn. Men, så kan det va!

Segt.

Ibland ska allt vara svårt och krångligt. Jag får se hur jag gör ikväll, kan busa runt lite med Amanda men annars får jag se vad som händer. Och typ alla har varit sega på att svara på sms idag, det ogillas.

Min fredagkväll.

Sötaste Linnéa var somsagt här - mycket prat, Ice age 2 och Mario party. Asnice.
Sen dök det upp en lite glatt förvirrande sak också. Hmm..
Senaste timmen har jag haft fruktmys med Stargate Universe på tvn. Nu tänkte jag kolla på scrubs eller community, trevligt att slökolla på inspelade program när man är lite tröttis!
Lite om dagen förresten. Fysikprovet gick lite åt helvete. Jag har tränat. Plus minus noll alltså.
Godnatt!

Jullov!

Nu har jag jullov! Problemet är att man ska hitta på saker att göra varje dag. Och ja, jag vill göra saker varje dag, lov ≠ ta det lugnt.
Så, folk som hjälpa mig fylla i min kalender är välkomna att höra av sig. Än så länge ser den ut såhär:
17 dec - Linnéa
18 dec - (Amanda???) Jojjo, Fulya och Aastin
19 dec - farfar + julhandla med Elin
20 dec - fota i snön med Linnéa?
21 dec - EKS julavslutning & Eve
22 dec - vara en galning och träna i snön med Nora?
23 dec -
24 dec - julafton!
25 dec -
26 dec -
27 dec -
28 dec -
29 dec -
30 dec -
31 dec - nyår!
1 jan -
2 jan -
3 jan -
4 jan - snöbollskrig??
5 jan - Sunna & co!
6 jan -
7 jan -
8 jan -
9 jan -
10 jan -
11 jan - skolstart

Det finns rätt mycket att fylla på alltså. Jag vill ha snöfotning, bootcamp i snön, se mysfilmer som ensam hemma, a christmas carol och roliga ice age. Linnéa ska ta med sig ice age idag förresten. Sen vill jag hitta på lite busiga saker också, så det är bara att boka in sig. Haha, jag är patetisk, jag vet. Men jag har tvångstankar, okej?

Snart är det lov!

Jag tänkte uttrycka mig lite kortfattat eftersom jag har kursprov i fysik 8.15 imorgon.
-Fysiken känns som att den kommer gå åt helvete, men jag hoppas att det är någon snäll person som gjort proven och bara tagit med saker som jag kan. Typ hoppat över de sista kapitlena och några i mitten också alltså.
-Ni är dåliga på att kommentera. Just saying.
-Jag måste börja träna, känner mig helt slapp överallt. Mer träning och mindre sötsaker, fast det kommer väl gå sådär nu i juletid.
-Idag gjorde jag microkola. Den blev bränd.
-Imorgon är det julavslutning!
-Plåster är inte barnvänliga bara för att det är dinosaurier på dem. Jag råkade strypa min hud. Nu ca 14 timmar senare har den inte riktigt återfått normal färg än.
-Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt!

New design..

Fixade till en lite vintrigare design, tycks?
Det krånglade lite med html-koderna vid headern så det blev inte riktigt som jag tänkt, men annars är jag rätt nöjd. Men en sak stör mig, de röda länkarna under inläggen. Vet nån var man ändrar färgen på dom?

AnneliLinneaNaneliIlennaElanniNilean.

Plugga med Anneli är galet kul! Fysik, mat, mat, godis, julkalendern, pannkakor och sen en 40 minuterspromenad, fast Anneli behövde bara gå 20 minuter. Asså shiiiiiiit vilken latmask asså. Haha, väldigt mycket skratt och intelligenta konversationer.
"Om man mäter tiden, då får man fram tiden!"

Last man standing.

För en vecka sen hade vi tre lyckliga kaniner. Nu är det bara en kvar.
R.I.P Jenny aka Pissaugust


Baby let's go.

Jag städade mitt rum innan ridningen, och vet ni vad jag hittade? En hundralapp! Den har nog legat där sedan 2009, kanske julen 2008. Den korgen behövde städas kan jag säga.
Jag ska erkänna en sak. Jag gillar matte nationella, jag tycker det är mysigt. Speciellt i aulan.
Hoppade på ridningen idag med det gick inte så bra. Bella var lite seg om man säger så.
Imorgon har jag sovmorgon, underbart! Och sen blir det pluggish med Anneli på eftermiddagen igen, men den här gången ska vi övervinna fysiken.
Bara tre dagar kvar till looov! Tjo fling!

Postbilen har ratten på fel sida.

Matte nationella gick bra, kändes mycket enkare än övningsproven.
Men nu har jag rätt lång tid kvar tills ridningen börjar.. what to do? Jag funderar på att åka och kolla efter julklappar i Vällingby, men ensam? Hmm.. vi får se.
Nu blev jag plötsligt jätterädd för att mitt finger kommer se muppigt ut hela mitt liv. Det känns som att skärsåret inte läker ihop utan att sidorna läker var för sig.. Villintevillintevillinte...

Pluggish med min intelligentare hälft.

Min tyskalärare är snäll. Hon bjuder på godis och vill att man ska ta mer om man bara tar någon enstaka. Hemtrevliga prov och lektioner asså!
Efter skolan har Anneli varit här. Vi har pluggat inför matte c nationella imorgon.. det känns lite sådär kan jag säga. Sen blev det Ung & Bortskämd och cooking mama såklart!

A: "Jag säger bara tre ord: Jag bryr mig jättemycket!"
*kort tystnad*
A: "Fast det där var ju tre ord.."
J: "Aa.."
A: "Fast nä det är ju fyra! Jag bryr mig jättemycket."
J: "Eeh nä..? Jättemycket är ju ett ord?"
A: Nä fyra; jag BRYR MIG jättemycket."
J: "Aha. Ja.."

*spelar cooking mama*
A: "Ja, den där! Den suger du på!"

2.1 - lite fulare, lite sämre.

Nu har jag uppdaterat min mobil från android 1.6 till 2.1, om jag förståt rätt? Men det gick inte riktigt som jag tänkt. Det mesta följde med, i princip allt tror jag. Förutom kontaktlistan. Kuul.. Har några nummer iallafall som jag smsat med, men det är ju inte alla.. Lite skönt att rensa bort onödiga nummer som man inte orkat ta bort, men.. så, om vi inte smsat senaste veckorna så får du gärna skicka ett sms!
Mobilen är jobbigare att låsa upp nu också, man måste lägga till alla ord och smilys igen och aa.. jag stör mig lite på utseendet också, lite mörkare. Jag gillade gamla varianten bättre helt enkelt. Än så länge.

'Cause now again I've found myself.

Igår köpte jag en ny vinterjacka, finally! En såndär svart, lång everest med fejkpäls på luvan som varannan tjej springer omkring i. En julgran införskaffade vi också, eftersom Vällingby city skänker bort sådana till sina trogna kunder. Typ.
På kvällen blev det julmyskväll hos Sofia med Eve och Eira. Trevligt trevligt! Vi åt väldigt mycket gott och kollade på filmerna "Sherlock Holmes" och "Shakespeare in love", som är ganska bra om jag får säga det själv.


Jag blir lite avundsjuk på Sofia. Man blir bländad av solen där vart men än går. På min tomt lyser det ingenstans eftersom det är en skog och radhus ivägen.

Nä, nu ska jag nog plugga lite tyska. Glad tredje advent!

Dagen som kändes som att den aldrig skulle komma..

Igår kväll, eller inatt, klockan två så gick jag ut och gav Rufsan kvällsvatten. Hon såg så otroligt söt ut, halvt uthängandes ur boet och brydde sig inte om att man klappade, kom med mat och vatten eller fotade. "Hon är så söt när hon sover. Eller så håller hon på att dö.", skrev jag till Eira. Båda meningarna stämde.

Hon var speciell och hade verkligen en personlighet. Hon var smart och envis, och helt oemotståndligt gullig när hon tiggde. Hon har varit aggressiv, men det blev bättre med åren. Hon lärde Isa att respektera kaniner. Hon har rymt. Hon har suttit utanför tomten klockan tolv på natten och väntat på att få komma in igen. Hon har gjort rätt mycket saker, både bra och dåliga.

Jag fick henne när jag var åtta och nu är hon borta.
Vila i frid Rufsan, 31 mars 2001 - 11 december 2010 ♥



Snabb mikrokola!

Blev lite sugen på julgodis igår och hittade det här recept. Snabbt och extremt enkelt. Enjoy!

Ingredienser
100 gram margarin
2 dl socker
2 msk kakao
4 msk mjöl
1 dl sirap

Tillagning
1.Häll allt i en bunke som går att mickra, häll i sirapen sist, rör ej om!! (Obs! Stor bunke, annars kokar kolan över!)

2.Mikra i 1min först. sedan ta ut och rör om. (full effekt, tror jag)

3.Mikra i 5min till.

4.Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper låt stelna. (Försök inte bre ut smeten, då blir kolorna hårda)

5.Skär sedan ut i lagom stora fyrkantiga bitar. Mums!

Allt går inte som man planerat.

Nu blev det lite ändrade planer. Jag och Jojjo skulle inte hunnit till spelningen så det blir en promenad eller något istället. Sad.

Somliga ljus brinner aldrig ut.

Då var det fredag igen, bara en vecka kvar till lovet! För mig alltså, troligtvis inte för er.
Idag hade jag tänkt fota, men självklart är det lite molnigt så det inte är något fint solljus. Typiskt. Istället har jag försökt städa kaninburarna, men det gick väl sådär..
Jag har börjat spela Bubble Trouble igen. Ibland. Jag har kommit ända till level 12 tror jag, det är ändå ganska bra.
Ikväll blir det Solna ungdomscafé och lyssna på Problemet och några andra band med Jojjo, får se vad som händer sen.
Juste, idag fick en sms-kupong på en lussekatt av Sofia. Det var lite gulligt av henne. Me like it.

Don't care about the people in your past, there's a reason why they didn't make it to your future.

"Det finns alltid lite ärlighet bakom ”jag skojar bara”. Lite kunskap bakom ”jag vet inte”. Lite känslor bakom ”jag bryr mig inte” och lite smärta bakom ”det är lugnt”."

Så sant. Varför ska vissa saker vara så svåra att sluta tänka på?
Jag är rädd för mitt badrum, jag vågar inte använda det längre. Imorgon kanske jag ber någon kasta ut fröken Hubert Herbert i snön, och om jag har tur så fryser den ihjäl. Ja, jag hyser väldigt varma känslor för sådana krabater.
Jag tror att mitt skärsår kan vara infekterat. Det ser lite rött ut och är lite ömt. Det är kanske inte så bra.
Jag borde spendera mer tid med mina små sötnosar till kaniner. De är så otroligt gulliga när de ser mig. Kanske för att deras vatten frusit till is och de är törstiga, men hur som helst följer de efter mig eller vill pussas, och då blir man glad. Eller, Ruffsispuffsis vill inte pussas, hon tycker att beröring är överskattat. Men lilla Biggie är lite pussgalen ibland.

Gammal bild.

Jag sopar golvet med dig..!

Nya tvn är uppe i rummet! Och invigd har den blivit också, jag och Daniel har spelat lite wii (länge sen!). Det är nice med en fet tv med fin bild. Och jag sopade golvet med Daniel, bokstavligen. Tills han lärde sig då, men ändå. Seriöst så körde vi ett slagsmålsspel och jag var en liten tjej med en sopkvast.. och jag vann! Höhöhöh.
Jag kollade in på bilddagboken idag, och såg ett test jag gjort för många år sen, "Evil Test". För några år sen fick jag 30%, nu är jag tydligen 48% ond.. Haha, inte trodde jag att jag blivit elakare, jag som är så snäll så.. eller inte.
Fröken Hubert Herbert har tagit över mitt badrum. Juste, jag har inte sagt vad den har gjort! Igår när jag torkade ansiktet kollade jag mig i spegeln och såg en hemsk syn.. Inte bara jag då, utan även en svart, fet spindel som kröp på min kind! Så. Jävla. Äckligt. Reaktionen blev väl rätt normal; skrika, kasta handduken, springa iväg, skrika mer, typ hyperventilera och sen ha svårt att somna för att den kanske skulle komma.. Och ligga och skaka lite. Fullt normalt. Daniel börjar dock tröttna på mina fasoner, men what to do? Jag vill ju inte att den ska va där. Det är en stor spindel dessutom. Usch.

Hallo, ich habe ein Deutsches Buch gelesen.

Jag är så bäst. Jag är sämst på att läsa men har ändå läst 75 sidor på tyska (nu ska vi inte kolla hur stora de sidorna är..) och skrivit bokreferat på det. Google translate ♥ Fast den är lite småkass på tyska, inga synonymer precis. Jag ska kanske önska mig en tyskaordbok i julklapp, sånt blir föräldrar glada av.
Ehm.. Biologin har jag inte börjat med. Så jag kom på en sak, eftersom det är lite sent nu. Jag kan helt enkelt skita i den. Jag har två timmar håltimme imorgon efter min tidiga tyskalektion, så där kan jag klämma in lite plugg. Det kommer gå helt fantastiskt. Eller inte.
Idag har jag slicat (inte slickat, slice + at) mitt finger. Löken var för hal. Det blödde ganska mycket. Eller väldigt mycket. Ett helt omlindat hushållspapper som blivit rött mycket. Genom nageln och allting, tror jag. Det var lite för mycket blod för att se ordentligt. Och ja, jag gillar blod. Stå ut.
Jag har ett problem. Ett sånt där I-landsproblem. Vi har en tv för mycket, någon som vill låna en tjockistv fram till sommaren? Vi har ingenstans att ha den. Eller, that's what the foaks say, except for my room then..

Korvfingrar.

Jag behöver leka lite med systemkameran och ta lite fina vinterbilder känner jag, mitt tema känns lite passé. Tänkte bara säga det. I'm aware of the problem.
Just nu sitter jag och lyssnar på the Veronicas. Ååh, minnen. De är rätt bra ändå, om man gillar sån musik. Och det gör ju jag, så det är ju bra.
Idag red jag Jasmin, fin pålle. Gick okej. Det är väldigt stor skillnad att rida för Annie respektive Åsa. Det som är för långsamt för den ena är för snabbt för den andra. Men jag känner iallafall att jag utvecklats jättemycket sen jag bytte grupp. Och nästa vecka blir det kanske hoppning!
Imorgon har jag sovmorgon och slutar tidigt. Och vad ska jag göra? Plugga. Plugga. Plugga. Eller, det är tanken, hur det blir kan jag inte lova. Det mest akuta är mitt bokreferat på tyska till på torsdag (fortfarande 75 sidor kvar att läsa) och mitt DUBBLA biologiprov på torsdag. Varför ska lärarna alltid bunkra upp allt på slutet för?
Ett citat från ung och bortskämd igår som fortfarande får mig att skratta:

"Jag säger bara tre ord: JAG DÖR!"
Daniels mattelärare är nog stolt..

There's nothing left to figure out.

Ikväll blev det Jojjo och ung & bortskämd - lite av en måndagstradition. Blev lite sur på att Jean-Pierre åkte ut dock, han hade inte gjort något fel den här veckan, tvärtom hade han ändrat sig helt men fick åka ut iallafall. Livet är orättvist. Och jag irriterar mig på Paulinas pappa. Fattar han inte hur mycket han förstör för sin dotter? "De andra föräldrarna tycker inte att du ska sminka dig när de andra städar, men fortsätt som du gör, du är perfekt." Ett barn blir inte bortskämt utan tillåtelse..
Apropå bortskämd så fick jag en ny tv igår, om jag inte sagt det? Haha.
Idag var sista idrottslektionen i A-kursen, eller nästa lektion ska vi utvärdera kursen. Och vi lekte roliga kryssarkung. Och jag fick MVG på min hemtenta. Och sen hade jag tre timmars håltimme och avslutade dagen med ett sista kemiprov, och jag tror faktiskt det gick ganska bra. Den här gången har jag faktiskt försökt plugga, så nog tycker jag att jag borde få några fina bokstäver för det.
När jag skulle ta bussen till Jojjo hade jag lite bråttom så jag sprang hela vägen hemifrån, och när jag började känna mjölksyran i benen såg jag bussen komma. Så det var bara att kuta över ängen.. i djupsnö. Man tappar helt uppfattningen om hur långt det är kvar när allt bara är vitt. Det är lite läskigt.

She said, this doesn't hurt..

EKS julmarknad blir alltid mer eller mindre att svulla med godis eller fika, det bara är så. Idag var det inte så många från gamla klassen där men en hel del roliga människor från "nya klassen". Inte min klass alltså.
Jag har lite skrivtorka just nu så ja.. Jag har fått en tv. Alltid kul.
Tjoflöjt!

My room is a mess and it's very messy.

Jag kom nyss hem, är lite trött..
Igår blev det tacos, prat och filmkväll med Nora, Karin, Linda och Sofia! Kul att träffa alla igen.
Idag var jag på EKS julmarknad, åkte till donken med några men åkte sen in till stan och fikade med Eve. Vi fikade på ett jättemysigt och fräsht fik vid Mariatorget, CORNO (?). Me like! Bra musik spelade de också.
Stockholm är väldigt fint på vintern faktiskt. Det är mysigt och hemtrevligt i stan, sålänge man håller sig borta från plattan, drottninggatan, gallerian och trakterna där omkring - alltså stan stan. Men vid Mariatorget, Skanstull osv är det mys på hög nivå med snö, julbelysning och lagom mycket folk!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, nu blir det tågkaos igen.

Jag gillar att rita. Jag har illustrerat min inköpslista. Den är lite finare, lite bättre. Jag brukar faktiskt sitta och rita i marginalen på lektionerna istället för att lyssna på läraren, då är det lite jobbigt när man får frågan sen. Jag har lite tråkigt nu, ska kanske rita lite till. Ögon är fina. Och även fiskögon, ifall man plockat ut dem.
Jag tänkte bara säga att det är väldigt fint med snön. Vi älskar't. Och jag glömde bort Biggies b-day den 17 november. Woopsie! Undrar om han är tre år nu kanske?

Önskelistor och inköpslistor..

Idag har jag dissekerat en fisk. Det var kul. Det påminde mig om min barndom, haha. Dock tyckte resten av skolan att det luktade lite mycket fisk, tydligen till tredje våningen. Men jag kände inget, luktsinnet försvann efter en stund.
Sen mötte jag upp Elin, köpte jacka, åt donkenglass, åkte till stallet, red Jasmin, åkte hem, stekte pannkakor och svullade framför filmen "The Jones" (?). Bra film, bra dag.
Imorgon hoppas jag på en ännu bättre dag. En lektion, handla, städa, laga mat och flumma med alholmentjejerna! Länge sen nu..
Jag tänkte bara säga att om någon tänkt köpa julklapp åt mig så uppskattar jag saker som man kan använda, typ skönhetsprodukter. Alltså typ smink, nagellack, body butter, kroppsgrejer, hårprodukter, parfym och lite sånt. Fast oftast inte smycken. Nu vet ni.
Mitt rum är lite kaosigt. Golvet är täckt av en salig blandning; kläder, uppblåsbar pulka, läxor, bikini, shoppingkassar, gymboll, dragspel, dynor, skräp.. Troligtvis ett notpapper också, för det är borta. Imorgon ska bli en effektiv dag, jag tänkte ju faktiskt släpa mig ända till coop forum!

Jag sa ju att min skulle bli snyggast. Den är bara lite tom än så länge.

Vi blev som de andra..

Ibland önskar jag att jag var duktig. Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska lämna in mitt bokreferat på tyska, på typ två sidor. Och hur långt har jag kommit? Jag har inte börjat läsa än. Och jag är inte särskilt motiverad att börja heller.
Imorgon vill jag känna mig fin och inte sunkig. Jag vill fixa håret så det inte spretar av elektricitet och sminka mig lite ordentligt.. men det ska nog gå med ny mascara, hårmousse och sovmorgon!
Nu tänkte jag börja skriva en önskelista.. Min ska vara finast på hela kylskåpet! Hittills skulle den väl bli den enda också, men det spelar ingen roll. Fast i år önskar jag mig inte så mycket. En ansiktsbehandling är nog prio nummer ett, sen kanske en box till tvn så man kan kolla på inspelade saker..?

I hope some day you'll see me..

Det blev ingen H&M-shopping, jag är nästan lite stolt. Hittade en mysig tröja på Cubus för 74 spänn istället, och lite andra trevliga saker fick jag också med mig hem; mascara, värmemousse, trosor, chokladkalender (hehe..), chokladtomte, saffran (haha, mamma blev glad).. Hittade en vinterjacka också som jag kanske ska köpa imorgon. Ska ju ändå genom Vällingby när jag ska till stallet.

Oj vad stor tröjan ser ut..

Inne på Ö&B:
Eve: Vart är du påväg?
Jag: Jag vet inte.. det finns tomtar här..

RSS 2.0