Ni har väl inte glömt ställa om klockan?

Vilket dystert väder det är idag. Känner mig rätt otaggad på allt. Idag alltså, lite kommande planer är jag rätt taggad på, typ halloweenkväll hos Nora imorgon! Tänkte ha rät casual kläder och satsa på hår och smink istället, typ tupera upp håret en decimeter och sminka lite mörkt kring ögonen, lite blod i mungipan och så. Jojjo och Anneli gick just härifrån, vi hade filmkväll här med Jimmy igår. Vi kollade på "The Strangers", en skräckfilm som kan rekommenderas! Scary shit. Men bra, fast kanske inte bästa slutet, men det har väl sällan skräckfilmer. Idag har jag inga planer för dagen, kanske skriva lite skolarbete, eller börja med att klä på mig. Skönt med lov är det i alla fall!

Högskoleprovet: check!

Såå. Då var högskoleprovet avklarat! Det märktes verkligen att matte är starka ämnet och att läsa är jobbigt (och konstigt nog gick engelska bättre än svenska). Ett tips för andra som ska göra det i framtiden och kanske inte är värsta naturvetarna; lär er huvudräkning! Det behövs verkligen, speciellt bråk och procent. Tjejen bredvid mig var nog ingen naturvetare, hon hann aldrig klart mer än tre fjärdedelar på de kvantitativa (matte) delarna. Rent allmänt så var det lite stressigt med tiden och koncentrationsförmågan var väl sådär lagom bra när hjärnan kändes helt toast. Har räknat ut hur mycket poäng jag fick i alla fall, 115/160. Helt okej för att vara första gången, motsvarar ungefär 1,43 om man bara räknar procentuellt (fast det gör ju inte de, de räknar med hur många som fick vad också). Ja, är lite slut i huvudet nu men hoppas att det händer något kul ikväll så man bara kan släppa loss lite. Trevlig lööördag!

En långsam fredag.

Årets halloweenpumpa är urkarvad och klar! Blev en riktigt gullig och liten med elektriskt värmeljus, taket skulle brännas annars för att den är så liten! Jag fick värsta pysselkicken och började göra en papperslykta men ja.. motivationen tog väl slut efter sisådär en sida. För tillfället sitter jag och väljer vilket överkast jag ska köpa och har lite dåligt samvete över hur mycket godis jag har käkat. Uttöver det så funtar jag på om jag ska komma helt trashy till högskoleprovet imorgon, det är ett långsittarprov trots allt, eller om jag ska bry mig om att det säkert kommer vara några hundra pers fler där som också ska skriva.. Håret lär bli uppsat iaf, slippa luggen och hoppas att det inte syns hur skitigt det är!

Jag vet att min blogg är lite tråkig för tillfället, inga bilder och bara onödig info, men på lovet jag ska försöka fota lite i alla fall! That I promise you.

Snart är det loooov!

Kom nyss hem från Jojjo och tänkte att jag kunde skryta lite om mina betyg, var ju ett tag sen typ. Känns som att det går rätt bra nu, visst att jag har sänkt mig i det mesta men rätt bra i alla fall. Fick tillbaka psykologiprovet idag (trots att jag gjorde det igår) och vad fick man då..? Mvg! Psykologi är inte allt för svårt alltså. Engelskabrevet fick jag också tillbaka idag, vg+, bara mitt vokabulär som behöver bli lite bättre. Och vg+/mvg- på biologiprovet. Hehe, känns rätt bra nu somsagt.

Annars då tänkte jag dela med mig av lovets planer, feel free to fill in the gaps!

Fredag: Ta det lugnt, måste vila inför högskoleprovet!
Lördag: Högskoleprov i åtta timmar! Kanske utgång på kvällen.
Söndag: Myskväll..?
Måndag: Halloweenkväll hos Nora!
Tisdag: Filmkväll med EKS-gänget?
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Fekke.
Lördag: Utgång? Fest? Annat????
Söndag:

Här ska jag även klämma in två filosofiuppgifter, en biologilabb och en uppgift från kuratorn.. Men det är ju doable!

Two done, three to go.

Glömde nog att skriva igår, men det mest intressanta som hände var väl att jag red Rodness och det gick rätt bra.

Idag skulle jag egentligen ha träffat kära Evelina, men hon är lite sjuk så så blev det icke. Istället har jag tagit mig tid och faktiskt skrivit klart två kemirapporter!! Känns riktigt bra faktiskt, har ju gått nästan två terminer nu och jag har inte lämnat in en enda rapport.. Då har jag bara en biologi och två filosofiinlämningar efter lovet.

Jag fick lust att klubba idag, det är tydligen halloweentema på massa klubbar i helgen, fast sen så tänkte jag nää.. Lite awkward att klä ut sig med bara främlingar, som dessutom kanske inte klätt ut sig? Hoppas på en nice halloweenfest istället! Och kanske vanlig klubbning nästa helg? Skulle ju va lite kul. Jag hittade två hundra riksdaler i min jacka igår, det vill säga jag har ännu mer kvar av mitt studiebidrag än vad jag trodde! Naajs.

Det är lite kul nu när mamma är handikappad (spricka i nyckelbenet, har armen i mitella(?)), saker som att laga mat, städa, tvätta och sånt är inte hennes "uppgifter" längre, så nu måste vi andra anstränga oss lite.. När det kommer till tvätten är tvättkorgarna väldigt överfulla. Ingen vill tvätta. Lucky for me så har jag väldigt mycket mer kläder än Daniel, så vem kommer få klädbrist först liksom..? Jag kan bara sitta här på mitt feta arsle och leka Sovjetunionen; det vill säga vänta tills hans klädförråd svälter ihjäl och han ger upp. Mohaha! Ja jag vet, jag är lat. Och att jag har en plan för hur jag kan vara ännu mer lat är ju nästan värre?

En inte allt för annorlunda måndag.

Idag har jag (förutom blivit misshandlad av Zingo), labbat på Vetenskapens hus. Vi identifierade bakterier, inte allt för tråkigt faktiskt. Sen gick jag runt lite i stan, hittade bh + trosor för 80:-, känmns ju värt! Sen åkte jag till Kista (och skolkade, omg kan jag göra så??), för att fixa lite grjejer. Det är kul när det är problem med apotekets datorer, då får man sisådär 66% rabatt. Livet känns bra alltså, förutom att min arm svider som fan.

Ibland gillar jag inte min kanin..


+ märken på handen, magen och en trasig tröja.

Kommer man alltid vara så naiv?

Det som kändes helt fel igår känns helt rätt idag. Det som gav en dåligt samvete betyder ingenting längre. Kommer man alltid vara så naiv eller går det över när man blir äldre?

Igår blev det krogen med Jojjo, Aastin, Nils och Felix. Först gick vi til Balthazar i medis, var rätt mysigt där. Sen tänkte vi dra vidare till Hellströms elelr Wollmars (?), men både ställena var fullpackade. Då åkte vi till Charlie's istället och mötte upp halva Aastins klass. Trevligt ställe, trevlig kväll. Tråkigt att alla pubar stänger vid ett bara! Så då blev det hemfärd, eller ja, lite senare eftersom sl suger. Tog typ 1 h 20 min istället för 40 min, som det skulle enligt sl.se. Ja, allting kan ju inte gå som planerat..

När man inser vem som håller ihop hushållet.

Idag hade jag hoppats på att kunna övningsköra, men så blev det inte riktigt.. Mamma vällte med cykeln igår, så imorse åkte hon till akuten för att kolla axeln. Det lämnade mig, pappa och Daniel ensamma att ta hand om veckohandligen. Ett mycket intressant uppdrag. Vi hade ett seriöst strategisnack och allt för att klara av det! Det gick helt okej i alla fall, jag förstod inte riktigt mammas karta för hur jag skulle hitta jordnötssmöret och bråkade med Daniel över nudlar (vem har bestämt att kyckling ska ha grön utsida?! Man tror ju det är grönsakssmak!). Parkeringen däremot ska vi inte prata om..

Ikväll blir det antingen chilla med Jimmy eller krogen med nåt trevligt gäng, we'll see what I'm feeling up for!

Don't know what to think but.. no regrets huh?

Idag har varit en såndär dag som verkligen får en att tänka.. Träffade Petter en sanbbis (han inte setts sen P&L, så det va ju kul!), haft seriösa diskussioner och fått både bra och dåliga nyheter.. Kvällsplanen har ändrats pga att SL ska va så dumma och ställa in alla tåg, och sen inte kunna fixa ersättningsbussar efter klockan åtta..? Vad är det liksom?! Får se vad som händer nu då.. Imorgon har jag lite planer i alla fall!

Alltså, jag är så sorgligt besatt med att försöka va upptagen. Jag vet, det är patetiskt. Jag vet att jag inte är cool bara för att jag har mycket att göra (ifall nån tror att jag tror det), men jag mår faktiskt dåligt när jag inte har planer så.. Det är därför. Bara så ni vet, jag försöker inte leka viktig haha.

So called almost shopping.

Cha cha bloggen!
Idag har jag varit i Kista med Jojjo. Planen var att shoppa underkläder och kanske något annat fint på New Yorker, men så blev det inte riktigt.. Jojjo hittade lite grejer, men själv hittade jag bara en ögonbrynspenna och rakgel. Jaja, kul att kolla på kläder i alla fall. Men det är galet hur svårt det är att hitta en snygg bh i rätt storlek, finns ju inte en enda! Måste åka in till stan kanske..? Jobbigt.

Öhm. Imorgon kommer bli najs. Galet najs. That's all I have to say.

Majs är bajs.

Igår travade vi lite bommar och hoppade nåt enstaka hinder på ridningen, dvs stod upp i lätt sits mer eller mindre hela lektionen, så benen är lite slöa idag. Red Pyret förresten. Uttöver det så måste jag ha sovit på min arm väldigt konstigt inatt, för den har kännts som om jag fått en stelkrampsspruta hela dagen. Härligt! Not.

Idag var det jag som lagade maten här i huset; majspannkakor med fetaostkräm och bönsallad. Helt okej, ganska gott. Men nästa gång blir det utan majs, mår så illa av smaken!! Vet inte vad det är kommer inte på att jag skulle ha något traumatiskt spyminne kopplat till majs, men äckligt är det i alla fall. Usch. Fy. Blä. Fick kladda på ordentligt med det andra för att inte må så illa.

Jag funderar på att städa mitt rum. Skulle vara rätt bra alltså. Kanske kommer hit någon trevlig filur på fredag, och då vill man ju inte att det ska va stökigt. Fast nu fick jag lust att rita istället. Med torrpastell, som på bildlektionerna. Det går rätt bra där alltså, bild är awesome. Så frågan är.. what to do?

"Oj det blev en glitterbomb!"

Usch vilket väder det där! Blåst, regn.. Tur att man har en snäll brorsa med körkort då så man får skjuts till stallet! Hehe, ibland är syskon bra att ha..

Efter stallet ska jag till Jojjo en sväng, trevlans! Fast kommer nog bli lite blött att åka dit.. men men!

Finns inte så mycket att säga om dagen, fysikprovet gick helt okej och jag har fått några nya människor i min bildgrupp.. Naturbrukare.. De är roliga.. Och gay. Hehe. Märks rätt tydligt.

Huvet fuckar sönder.

Shit. Trodde inte att den människan skulle smsa. Händer mycket grejer nu alltså, kan ju inte koncentrera mig på nånting.. Hur ska fysikprovet imorgon gå egentligen? Har ju inte ens börjat plugga, och lyckas fokusera nu..? Får väl ringa Jojjo eller nån och prata av mig, kan behövas!

Annars då.. Så händer det inte så mycket, inte så mycket som jag kan skriva här haha.. Sorry för jobbigt inlägg!

Det går bra nu.

Smyckessmidet igår drog verkligen ut på tiden, kom först hem vid halv nio istället för någon gång innan sju, men det var kul! Vem visste att det var så många processer innan man får fram ett silversmycke! När vi väl kommit hem blev det för min del en snabb middag med gästerna och sen off på myskväll! Lördagsmys, bra grejer det.

Här är en liten bild på mig och Sofia från fotograferingen!

Dock är det här ifrån slutet då lockarna hunnit veckla ut sig och ansiktet blivit blankt, men det var då vi tog parbilderna så..!

My wounds have healed by now but I still see my scars.

Det var riktigt kul kul och trevligt igår! Vi var bara ett litet gäng, men sånt är mysigt. Och endast ett ofamiliärt ansikte, men ett trevligt sådant.

Snart ska jag iväg med mamma och hennes kompisar på silversmide, får se om jag får till nåt fint smycke!

Jag tänkte dela med mig av en dikt som jag tycker om och som vi arbetat lite med i skolan. Den är skriven av Bodil Malmsten och heter Bakom centrum:

Hårt vara sniffare fullgubbe fnask
Hårt vara risigt & sargat patrask
Hårt samla sopor att släpa på
Hårt gå i centrum & bara gå
Hårt gå i centrum utanför stan
Hårt vara ingens unge & barn
Hårt vara hund i ingens band
Hårt vara hållen i ingens hand
Hårt att bli sparkad av stålklädd sko
Hårt att ha ingenstans att bo
Hårt hålla hus i hyresrum
Hårt vara liten men jättedum
Hårt att ha utslagna tänder
Trasiga nariga händer

Moraknivar & stiletter
Steg & skuggor
Centrumnätter

Hårt att veta hur det blåser
När ett centrum låser
Tänk vad kulturell min blogg blev nu va!

Pantyhose!

Dagens enda och otroligt intressanta inlägg ska bara handla om en sak; strumpbyxor! Och inga speciella strumpbyxor heller, utan bara sånna där vanliga svarta i nylon som säkert varje tjheje i Sverige över 13 år äger ett par av. Detta fenomenala klädesplagg har ju en tendens att gå sönder rätt fort, så hur ska man undvika det? Hårspray är mitt tips! Spreja bara på så håller de lite bättre, mina flitigt använda har hållt i någon månad nu.. Dock såg jag ett hål idag! Under hälen! (Brukar alltid få vid stortån, men en massiv hårspraysattack tog hand om det..). Och ett kännt knep för att undvika att hålen blir större är ju att måla med nagellack, vilket jag gjorde.. Hålet lär nog inte bli större nu, men jag kan inte få strumpbyxorna att släppa från hällen heller.. They are stuck. Lite fail, men men..

Ge mig ett leende!

Det händer så mycket nu så att jag knappt hänger med. Det som var så aktuellt och lovande för en vecka sen är som bortblåst, knappt att jag själv skulle kommit ihåg det ifall inte någon (mindre medhängande) skulle ställt frågor. Då känns det plötsligt lite sorgligt, vart tog allt vägen? Allt går så fort.. Jaja, bra att det händer saker i alla fall!

Idag var jag och Sofia på The Studio och blev fotograferade! Det var jättekul faktiskt, jag köpte inga bilder (svindyrt) men det var roligt i alla fall. Nu har jag lite tips på poser och har sett vilka potential mitt hår har. Galet! Det stod rakt upp en hel decimeter bara man tuperade det i två sekunder. Halloweenfrilla kanske? Jag borde nog skaffa mig en tuperkamm, väldigt praktiskt det där. Och en plattång, blir riktiga hollywoodlockar!

Helgen är fullspäckad med roliga saker. Jag slutar 10.00 imorgon och tänkte nog dra till Vällingby på direkten, kolla lite i affärer och träna. Sen mot kvällen ska jag åka till Aastin's place. På lördag blir det till att göra silversmycken med mammas kompisar och sen kanske filmkväll. Känns som en rätt bra helg alltså! Kanske kan klämma in lite övningskörning på söndagen också? We'll see!


Stört.

Ibland blir saker som borde vara väldigt enkla plötsligt ganska invecklade. Helt oväntat. Stört. Och man vet inte vem man ska tro på..

Dagens..

..prov: Filosofi - tre frågor på en och en halv timme, inte så illa va?
..bästa: Hänga med Amanda i Vällingby. Vill tillbaka dock (med mina kort) och kolla på lite rea på H&M som såg nice ut!
..sämsta: Servicen på Donken, ska man verkligen behöva vänta typ tio minuter på nuggets?! Fick några extra i alla fall.
..I-landproblem: Jag kan inte få min musik att sluta spela!
..Besvikelse: När pappa sa "Linnea jag har köpt kabelkanaler till ditt rum!"
Jag "Va? Har du?!"
Pappa "Jag kan lämna tillbaka dom om du vill.."
Jag "Nej nej, jag trodde aldrig du skulle göra det bara! Vilka kanaler har jag??"
Daniel: "HAHAHAHA hon kommer bli sååå besviken när hon inser vad du har köpt.."
Det var inte tv-kanaler. Det var typ rör att lägga kablar i.

Studiedag!

Igår mina damer och herrar var Anneli här på filmkväll. Vi bestämde oss för att skippa middagen och åt istället upp ett halvt kilo godis innan klockan sju typ. Sen nästan en hel påse chips. Däckade vid halv ett. Rätt bra jobbat!

Idag har jag haft studiedag, sköönt! Bortsett från att Anneli skulle upp klockan sju, men sen gick jag och la mig igen efter hon stuckit. Har mest bara degat och pluggat lite filosofi, har prov imorgon nämligen.

Jag red Jasmin på ridningen idag. Det gick superbra! Vi gjorde mest lite skänkelvikningar och galoppfattningar från skritt, men bra gick hon. Det tyckte Åsa också, hihi. Sen kom jag på att det var väldigt mörkt att cykla hem, men då var det redan för sent.. Och vet ni, det har tillslut hänt!! Jag har brytit en nagel i stallet! Eller, i ridhuset. Och inte hela nageln, bara typ en millimeter i ena hörnet, men ändå. Jaja, har över en halv centimeter vitt ändå så borde klippa i alla fall, men att bryta naglar är inte likt mig!

Nu när jag har delat med mig av denna högst relevanta information tänkte jag gå och se om min kära familj lämnat kvar lite pannkaka åt mig och plugga lite filosofi faktiskt (det vill säga läsa Olles blogg..). Ciao!

Where did the lid go?

Idag har jag bara latat mig, pluggat lite och varit förbi ett ställe där jag, mamma och några fler ska göra silversmycken nästa helg. Har kemiprov imorgon men har en känsla av att det kommer gå sådär.. Har knappt pluggat och orkar inte, så otroligt tråkigt. Jag har inte ens läst igenom sidorna en gång. Och jag som behöver få mvg på typ varenda prov om jag vill ha det i betyg.. Jaja, får väl satsa på vg istället.

Fem finnar och en norsk.

Äntligen har gästerna gått! Don't get me wrong, så hemska är de inte, men jag kom på nåt sätt i säng vid fyra igår och är väääldigt trött nu på kvällen.. Höll på att somna sittandes i soffan. Fast nu börjar jag piggna till, inte så bra kanske? Datorns fel. Det var trevligt i alla fall, lite jobbigt i början när typ alla pratade finska och jag inte fattade ett skit, men sen gav det sig. Vi hade välkomstsnacks, förrätt, huvudrätt, efterrätt, fika och ostbricka, så magen känns ju lagom uppsvälld just nu.. Mamma fick massa presenter. Jag fick en film. Good good. Godnatt.

Myskväll.

Efter många om och men och mycket smsande slutade det med att jag och Jojjo köpte ungefär ett kilo godis och åkte hem till henne och degade. Myspys! Somnade redan vid halv elva dock (nyhetspaus och Jojjo hade3 gått iväg..) så åkte hem rätt tidigt, men känns rätt skönt det med. Ska ju orka med att fixa mammas 50-årskalas imorgon, allt från förrätter till dukning och städning.

Annars idag så var jag en sväng till Vällingby och hämtade ut mitt studiebidrag, cash!! Sen tänkte jag shoppa lite, är sugen på någon fin topp eller annat roligt till fotningen kanske, men det fanns det inte. Behöver större bh också men fanns ju inte en enda snygg i hela Vällingby. Liksom, vad händer? Får väl åka in till stan eller något. Sen var jag och tränade i alla fall, kändes välbehövt.

Nä nu ska jag skriva en to do-list, trevlig helg!

Röda linjen är inte att leka med.

Jag var ju till universitetet idag. Det var helt okej, första föreläsningen var om koraller och var lite sådär, tyckte inte riktigt hon förklarade ordentligt och höll den lite kort (liksom hallå hur ska jag veta vad stress för koraller är?). Andra saken jag gick på var utbildningsinformation, typ vad som går att läsa på universitetet. Det var ganska intressant faktiskt, upptäckte att universitet är mycket slappare än KTH! Men det verkade tråkigare också, kändes inte som att det fanns någon gemenskap där typ..? Om man inte går med i en förening då. Efter det seminariet åkte jag och Jojjo hem till henne, bakade en lite failad kladdkaka (någon skulle promt ha bakpulver i haha..) och hade det lite mys.

Egentligen hade jag tänkt plugga och träna idag, men så blev det ju inte riktigt.. Men skrev nästan klart engelskaläxan i alla fall, så har inte sådär oerhört mycket kvar om jag bara pluggar till kemiprovet. Känns bra.

Wherever I go I'm wondered and lost.

Måste du vara så jobbig? Måste det vara så svårt? Jag orkar inte. Ibland när jag ser en femåring på sin cykel så önskar jag att det var jag, allt var så mycket enklare förr..

Spex.

Jag har en rätt så bra träningsvärk på g kan jag säga, har lite problem med att gå nu.. Red Rodness igår och Nikki idag, gick ganska bra faktiskt! Känns som att alla hästar har blivit enklare, men kanske jag som blivit bättre utan att märka det? Fick jobba ordentligt idag i alla fall och sen kuta till bussen, så är ganska slut i kroppen nu..

Sofia ringde mig igår, och vet ni vad?! På torsdag nästa vecka ska vi leka modeller! Ni gratis sminkning, hårfixning, fotografering.. Ska bli najs! Fotades idag också, utklädd till en ängel på spexet. Var kul att se alla, vi hade allt från peter pan, krokodil, sexiga forskare, transvetiter och fjortisar till gangsters, en tonårsmamma och terrorister med tofflor. Bilder finns på facebook (fast inte mitt album, vet inte om ni kan se?)!

Andra roliga saker som händer just nu är att Svampo/Viktoria som jag och Amanda träffade på ett ridläger för några år sen tydligen ska till Stockholm nästa helg och hälsa på oss! Kommer bli awesome.

Imorgon är det forskardag. Då ska jag till Universitetet och lyssna på föreläsningar. Skönt att slippa lektioner och sluta tidigt i alla fall.

But it's already open.

Det finns inte så mycket att säga om idag, har varit i skolan och hemma hos Jojjo. Hennes råtta antastade mig och Foppa dreglade ner mig rätt ordentligt. Trodde faktiskt inte han kunde dreggla så mycket, men uppenbarligen hade jag fel.

Koppla, gasa, bromsa.

Det blev hemmakväll med familjen igår (kanske för att jag tvingades städa mitt allt för stökiga rum..), men det var mysigt det med! Var nog allt för trött för att hitta på något faktiskt, slutade med att jag somnade med mobilen i handen.. Men det är kul att vakna och läsa gulliga sms på morgonen istället också.

Idag har jag övningskört!! Var i Lunda industriområde med mamma och Daniel. Gick ganska bra, växlade upp till tvåan gallant och svängde runt på de flesta vändplan utan problem. Kommentarer som "Den här sidan av strecket!" och "Bromsa! BROMSA! Bilen rullar bakåt!" är väl bara en naturlig del av körningen? Mamma var lite smått hysterisk, men så farligt tycker jag inte att det var. Fast sen fick jag bara köra med koppling, mamma ville inte att jag skulle gasa hehe.. Jag var helt enkelt för bra.

Det var väldigt roligt att kolla på andra övningskörare.. Typ en som kröp fram, halvt utanför körfältet, och med övningskörningsskylten ordentligt fasttejpad upp och ner. Eller när han körde förbi mig (stod stilla) rätt nära, och sen flera meter efteråt gör en liten sväng över till andra körfältet.. humm?

Efter lunch följde jag med Mändi till medryttarpållen och fick pratade ut lite, behövdes kan jag säga! Märktw hur mycket jag saknar stallet, har ju inte ridit på tre veckor nu.. Men på tisdag, då!

Vi kanske ska prata om det här imorgon istället?

Cruisingen igår var inte så rolig, var typ inga bilar som åkte så vi satte oss först på donken och åkte sen hem till Niclas istället och hade det trevligt där. Kvällen blev minst sagt otippad! Både positivt och negativt.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, har lust att bara ta det lugnt, kanske ragga upp en kompis och mysa till en film. Tänkte kanske träffa Jojjo, men då måste jag åka till Värmdö och orkar inte riktigt det just nu, låångt ju. Eller, inte så jätte, men då bör man sova där och sen blir det ett jätteprojekt att man ska ta sig hem och allt sånt. Men vi får se.

RSS 2.0