En dag kvar på året!

Igår var jag och några andra hos Mimmi. Det blev mys, flumm och ja.. allt det där vanliga ;)
Idag har jag gjort lite av varje. Städat lite, handlat inför imorgon, tränat, pluggat, målat naglarna, kollat på tv..

Men nu är det ju så att det bara är EN dag kvar på året! Så.. What was up 2009?
För min del var det..
*Köping med Amanda och träffade svampo (fast nu känns det som evigheter sen)
*Vårruset med Amanda
*Klassresa till Gotland
*Jag slutade i EKS och grundskolan
*Språkresa tre veckor med Sofia i Torquay
*Jag började i gymnasiet med ny klass, skola och allt*Jag klippte hellugg, haha^^

Och sen en massa roliga saker som hände däremellan.

Men, nu är det faktiskt nytt decenium också! Så vad var det viktigaste för mig som hände under 00-talet (som låter så oerhört fult) ?
*Jag började skolan (2000) Oj oj oj, det var länge sen..
*Jag fick Rufsan (2001)
*Vi skaffade Isa (2002)
*Jag träffade Sofia (2003?)
*Jag började rida på VRC och träffade alla underbara människor (2005/2006?)
*Jag köpte Biggles (2008)
*Jag började gymnasiet (2009)

Vad tråkigt mitt liv låter nu.. Men det där är de stora grejerna liksom, sen har det ju hänt en massa saker. Jag har bl.a rest mycket (Norge, Finland, Spanien, Italien, England, USA.. har jag gömt något?). Det får se tråkigt ut svart på vtt, det är okej ;)

Days passing by..

Nu har jag inte bloggat på några dagar, men tiden går ju så snabbt och bara flyger förbi känns det som!
Igår var jag och mamma i Vällingby och shoppade på mellandagsrean. Jag köpte en myströja, en tjocktröja, två koftor, ett linne, en t-shirt, en mascara och två klänningar.Funny thing though. Den ena klänningen är från barnavdelningen, haha! Jag ba: "OMG, den passar!". Men jag hittade inga fina i vuxenstorlek och jag ville ha en klänning till nyår (: Men ska nog sy ut klänningen lite i bysten om jag väljer den. Den andra klänningen är lila, vilket brukar vara min undvikarfärg när jag shoppar, brukar inte passa i lila. Den behöver sys in lite om jag ska ha den, fanns inte kvar i min storlek :P Så måste snart välja klänning, nyår närmar sig med stormsteg!

Idag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Kortfattat så stack morfar från sjukhuset och det som skulle bli mysigt julfirande hos mummi o morfar blev istället stelt fika och massa skrik på finska. Man behöver inte kunna språket för att fatta vad som sägs. Det ända jag förstod var perkele (jävlar) hehe^^
Stackars mormor, hon som hade fixat så fint med julklappar och fika. Men morfar börjar bli lite knasig såhär på ålderns höst..


Bild 1 & 2 - klänningarna, fast den lila är mer lila.
Bild 3 - t-shirt med världens gulligaste strasstryck (ett ballongdjur), som jag inte kunde motstå. Bild 4 - två übermysiga tröjor.

Annandag jul

Vad fick alla i julklapp då?
Jag fick pengar, TP, tröja, mysstrumpor, påslakan, ipodfodral, bok, filmer mm :)
Idag har vart en riktig slappardag. Och sorgligrt nog är snön nog påväg bort nu. Det typ regnar och plusgrader istället för minus och snö ;(
Men, en vit jul fick jsg iallafall!
Hoppas alla hade en trevlig jul, puss!


God jul!

Det har vart lite stressigt att hinna med att göra all mat, men nu verkar det som det klickar. Isa har börjat tjuvöppna paket, så allt är väl som vanligt ;)
Snart kommer gästerna, men tänkte först säga..

Från oss alla, till er alla, en riktigt GOD JUL! :D





Julklappar & pepparkakscheesecake

(Ny design)

Nu har jag gjort om designen lite slarvigt.. Den är inte klar och det är lite problem med testfärg mm, men det fixar jag senare.

Lucka 23

Imorgon är det julafton! Ifall att någon skulle ha missat det, men det tror jag inte ;) Då kommer iallafall farfar och farbror Janne hit :)
Idag har jag städat, gjort pepparkakscheesecake, handlat, målat naglarna, pyntat och klätt granen :) Skulle ha gjort lite mer, men det hanns inte med.
Här får ni iaf lite bilder, puss!

Pepparkakshuset blev bebott av tomtar och lite annat julpynt.

Lite julpynt i granen. God jul liksom ;)

Julgranen. Fast blogg.se tyckte inte att bilden skulle va vriden. Där hänger iallafall allt möjligt - julkulor, änglar, tomtar, hjärtan, kottar, nytt, från mammas barndom, från lekis, plast, trä, makaroner.. Ja, allt möjligt!

Isa tycker det är viktigt att hjälpa till. Här håller hon i tomteskägget. Hon tog även julpynt och slet i smällkarameller.

Mina julklappar till familjen, varav fem är till mamma ;P

Rufsan får vara ute på hela framsidan nuförtiden, så nu är hon jätteglad ;)

Julens måsten

Nu har det varit jul i luften länge, och imorgon är det julafton. Vad är era "måsten" under julen? Här är mina..

Julkläder
Rött, vitt och stickat! Mysiga kläder helt enkelt, och en tomteluva ovanpå ;)

Julmat
Vad vore julafton utan ett stort julbord? Julskinka, janssons frestelse, sill och potatis, vörtbröd och edamerost (den där röda, runda osten ni vet - om inte annat som dekoration) är väl det viktigaste?! Fast hos oss har vi kålrotslåda, morotslåda (finska grejer vet ni ;P) och en god rödkålssallad med apelsin.

Julgran och julklappar
En stor, fin, pyntad julgran i vardagsrummet går inte att va utan, fast vi har en plastgran ;) Under granen ska det självklart ligga massvis med paket i olika storlekar - hårda som mjuka - med fint julklappspapper i olika frger och mönster. Kvantitet före kvalité, det är ju ändå tanken som räknas haha.

Kalle Anka
Fy skäms på alla som inte följer den svenska traditionen med Kalle
Anka på julafton klockan tre! Oavsett hur många gånger man sett det så kan man alltid kolla nästa år igen. Mina favoriter är tomtenissarnas verkstad och musses husvagnssemester, vilka är dina?

Julgodis
Som den gottegris man är så har vi alltid ett "godisbord" där man kan hitta bl.a knäck, fudge, nötter och en aladdinask, och pepparkakor såklart!

Nära och kära
Men det som endå är viktigast med julen är väl att visa sina nära och kära att man tycker om dom? För vad vore julen utan familj och vänner?

Dan före dan före dopparedan

Idag blev det somsagt en snabbis i vällingby - köpte julklapp till Daniel - och sen till stallet. Red Max och det gock faktiskt väldigt bra. Alla galopper blev ju inte hundra precis, men några blev väldigt bra och resten gick finfint :)
Och jag orkar fortfarande inte hämta upp kameran..
Gissa vad jag åt till lunch idag? Amerikanske pancakes, made by me! Jag är riktigt flitig när jag äter ensam (Daniel och pappa va också hemma men jag ville inte äta med dom) ;)
Imorgon blir det massa julstök och förberedelser inför julafton. Huset ska städas, maten ska förberedas och granen ska tas fram och kläs. Mys!
Nu snöar det. Fast inte sånna där stora fina flingor, utan snabba små. Hoppas att ser ännu finare och vitare ut när jag vaknar imorgon!
Godnatt!

Klappat och nästan klart

Hur najs är det inte att kunna sova till 10.20 på en vardag? Och jo, det är länge. Jag älskar lov!
För en gångs skull har jag faktiskt fotat lite idag, men jag orkar inte hämta kameran. Förutom att fota har jag bl.a slagit in julklapparna till mamma och gjort julgodis. Knäck och fudge blev det, men fudgen tog sjukt lång tid att göra och blev mer som chokladkola! Men god ändå, och det är väl det viktigaste?
Sen lyckades jag skvätta kakao över halva diskbänken. Och det kom i mjölken. Fail. Daniel är den enda som dricker mjölk, och han gillar inte choklad. Haha, typiskt eller hur?
Imorgon ska jag köpa någon sista julklapp kanske + till kaninerna, och sen ska jag rida men hem direkt efter. Typ alla jag brukar va med i stallet är bortresta, så det är ingen idé att stanna kvar.
För dom som har tråkigt kan jag tipsa om sidan felsms.com , väldigt underhållande^^
Ciao!

Julkväll @ Eve

Igår var det julkväll hos Eve med Eira, Linnéa och Sofia. Vi hade julbord, bytte julklappar, kollade på film och spelade spel (pictionary, charader). Kul var det!
Idag spelade vi lite pictionary och sen gick jag, Eve och Linnéa och åkte pulka. Årets första pulkaåk! Snöigt blev det.
Sen hämtade mamma mig och så åkte vi och handlade på coop. All julmat och sånt, så det blev myyycket.
Jag hade tänkt börja göra julgodis ikväll - det är ju bara fyra dagar kvar till julafton! - men jag har ingen lust längre. Det blir nog imorgon istället.
Trevlig fjärde advent!

Jag ska..

..byta design, och jag ska fota någon dag. Det kommer, jag lovar. Men just nu får ni hålla ut^^

Lost between plattan and hötorget.

Idag var jag på EKS julavslutning och sen åt jag och mamma i söderhallarna. Paj blev det för min del.
När jag satt på tunnelbanan påväg hem så smsade Eira att hon va i stan, så då vände jag tillbaka igen. Mycket flum och skratt blev det som vanligt. Vi var på julmarknad vid pallatn, Kungsträdgården och Gamla stan. Vi köpte fudge. Det var gott, men det blev väldigt avancerat. Att man kan krångla till så mycket saker ibalnd? Haha, kul hade vi iaf när vi gick runt och letade efter saker (plastknivar, sittplatser mm) som jag vet inte vad^^
Haha, vi "träffade" två killar. Dom var roliga. Dom fick mig att skratta. Asgarva. Åt dom, inte med dom. Vi gillar't.
Dagen har vart för händelserik och underbar för att beskrivas med ord, men några små citat by me kan ni få.

"Jag såg att det var rött, så jag sprang över. Sen upptäckte jag att det inte var rödljuset jag sett, det var röd gubbe."
"Är det där riktiga fransmän?"

"Nu vet jag varför - det är pushupen!"

Det är mer än 15 minusgrader ute. Helt sjukt och underbart. Tågen ställs in och bussarna försenas, men jag är en skadeglad människa, så för mig gör det inget.
Hoho. Jag är jättetrött. Godnatt!

Nytt schema

Nu sitter nya schemat uppe. Det ser helt okej ut. Inte lika bra som den här terminen dock.
Men vet ni vad? Jag kommer ha no NIO (9) TIMMAR I VECKAN! (3 x biologi, fysik, kemi). 4 timmar matte i veckan har jag inget problem med, men det här? Jag gillar inte no. Har aldrig gjort det heller. Jag ska ju t.o.m skriva kursprov i naturkunskap A, som typ är enklare än de andra no-ämnena. Tror jag. Visst är jag smart som valde att gå natur - natur?

Christmas Holiday

Äntligen är det jullov! Har en del plugg att göra på lovet, men just NU är det ledigt!
Var i skolan till klockan fem idag eftersom det var avslutning. Men det var kul, vi hade snöbollskrig, kollade på film mm. Efteråt åkte jag till Vällingby och bytte min nya mascara som jag i morse upptäckte var blå! Vilken miss, så typiskt mig.
Snön bara fortsätter att flockas, det lutar mot en vit jul. Vad tror ni?
Imorgon ska jag kolla på EKS avslutning och sen kanske lite shopping i stan.
Trevlig jullov!

En dag kvar..

Hallo hallo!
Eira är duktig hon, hon gissade rätt på vilken sorts lugg jag klippt! Kan du gissa? ;)
Hehe, var ju hos frissan idag. Jag gillar min frisör, hon är inte rädd för att klippa :) Tror hon klippte typ 7 cm på längden, nu når håret knappt ned till nacken när jag har toffs.
Daggmaskgrejen gick bra idag. Kändes skönt eftersom det inte gick så bra på senaste provet..
Imorgon är sista skoldagen, woho! Sen är det skolavslutning och sen LOV! Underbart.
Det blev lite minishopping när jag var i Sumpan, ett par röda stickade strumpbyxor fick följa med hem.
Jag gillar rött ja. Har nyss målat naglarna röda, så känner mig riktigt pepp inför imorgon haha.
När får ni lov?

Hej mitt vinterland, nu är du här!

Även om gårdagen inte var särskilt kul så var det nog precis vad jag behövde! Allt som gått och tyngt mig den senaste tidn är som bortblåst.
Matteprovet idag gick ganska bra, lite krångligheter fanns det ju. Men nu är jag HELT klar med matte A, skönt!
Vädret idag har vart så underbart! Kallt och typ 15 cm snö, I'm lovin it!
Imorgon är det bara NK-presentationen, och sen inget mer jobbigt innan jul. Najs!
Idag såg vi på "Bruce den allsmäktige" på engelskan. Mashal, Fovad och Markus hade köpt pepparkakor och julmust till alla. Bra klass eller vad?
Ridningen gick rätt bra den med. Lite hoppning med Jasmin blev det.
Imorgon ska jag klippa mig, men har fortfarande inte bestämt hur. Det får vi se då ;)
Godnatt!

Cry like a little baby..

Tack Eira för att du räddade min dag <3

Vill inte kommentera så mycket om dagen.. Härligt väder var det iaf, snö och fint! :D Trögt att cykla.. (A)
Imorgon är det nationella i matte, så nu ska jag sova s jag är utvilad. Har haft huvudvärk halva dan :S
Godnatt!

Lucia

Jag haft lite fullt upp i helgen, så har inte hunnit skriva förns idag.
I fredags tränade jag med Anneli. Sen satt vi och drack glögg typ länge, det var jättemysigt. Sen gick vi och kollade efter julklappar. Efter ett tag gick Anneli och då kollade jag runt på egen hand. Men gissa vem man stötte på då? Eve! Så då gick jag och Eve runt ett tag innan båda drog sig hemåt.
Igår blev det till att baka lussebullar. Mums! Sen åkte jag och mamma in till Vällingby och köpte julklappar till bl.a kusinerna. Det var najs, jag kunde peka ut allt som jag ville ha för mamma. Sen träffade jag Sunna och åkte hem till henne. Vi gjorde lasagne, åt massa godis och glass (haha, så typiskt oss!), kollade på tv och pratade (of course). En trevlig kväll kan jag säga.
När jag lämnade lilla Sunna idag åkte jag in till Vällingby, köpte snabbt några julklappar (det tog knappt 8 minuter!), och sen vidare till stallet för att kolla på julshowen. Mysigt med luciatåg och allt såhär på lucia :)
Jag har t.o.m läst ut min svenska bok, så nu är det bara min NK muntliga kvar att göra för 2009. Åh, på torsdag får jag lov! Innan dess är det nationella i matte och min muntliga daggmaskpresentation.. och klippning!
Hur ska jag klippa mig? Snedlugg eller rak lugg?
Kram

Thursday

Idag hade vi redovisningar 9.30-10.55 och 14.10-15.40. Och inget därimellan, dvs 3 timmars håltimme. Lite surt eftersom vi skulle slutat 10.55 om det inte vore för redovisningarna "/ Men men, vi åkte till jakan iaf och kollade på underkläder, skor och parfym. Vadå tjejigt?
Jag såg nyss en amerikansk film med norsk text. Haha, norska är inte så svårt att förstå.
Vad händer imorgon då? Jo, jag har en lektion (idrott 10.15-11.15) och sen ska jag äta risgrynsgröt och pepparkakor, mums! Sen ska jag och Anneli åka och träna och efter det ska jag leta julklappar. Det låter som en bra dag tycker jag ;)
Ciao!

And what a sad feeling

Nationella provet var inte så svårt, tyckte jag. Det gick nog ganska bra. Sen var det håltimme och sen idrott (redskap). Efter det fick vi gå hem, jag slapp simningen :D Ska göra det nästa termin istället.
Tränade med Anneli idag, trevligt med sällskap ;)
Jag har kommit på varför jag är sötsugen hela tiden när jag kollar på tv nuförtiden. Pepparkakshuset luktar i hela vardagsrummet! Och det luktar gott kan jag säga..
Jag skulle ätit pizza idag. Jag var typ jätteglad. Sen hade Daniel inte koll på tiden så jag fick havregrynsgröt istället. Havregrynsgröt! Gissa om jag blev sur?
Scrubs är slut. Det är jättesorgligt. Det är (var?) ett jättebra program. Jag blev typ jättedeprimerad när jag insåg att det var sista avsnittet. Blä.
Go'natt!

Tuesday

Idag har vart en bra dag. Red Max på ridningen och det gick jättebra, förutom i galoppen då allt blev i obalans.
Nationella provet del 1 i matte A imorgon (kl 8.00!), och ta igen simningen som jag missade. Gissa om jag längtar? Not.
Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon, godnatt!

Monday

Idag blev det en slapp dag, men jag fick ändå en hel del gjort.
Imorgon har vi ingen engelska, så då slutar jag typ 12.30.. Najs!Ehm.. mitt liv är väldigt ointressant just nu. Bye!

Andra advent

Igår bakade jag och Sunna pepparkakor och byggde ett pepparkakshus. Det blev enormt stiligt (vi failade så mycket så vi inte brydde oss om att sätta fast taket :P). Sen kollade vi lite på tv också.
Idag blev det EKS igen, fast inte lika mycket folk. Bara jag, Eira, Eve, Axel, Anna, Christoffer och Viktor var där från gamla klassen. När julmarknaden var över reade dom först ut fikat och sen skänkte dom bort det. Och eftersom mamma var med och annordnade mycket så släpade vi hem två papperskassar med bröd och kakor!
Imorgon tror jag att jag bara har historia. Det är nice. Skola 9.35-11.00 ;)


Mitt och Sunnas pepparkakshus & snyggaste pepparkakan ever ;)

Julmarknad och gamla klassen

Igår fick jag en kick och städade/julpyntade mitt rum hur länge som helst.. Ni kanske får se bilder sen :P
Idag var Petri här, sen åkte jag till Spånga julmarknad och sen till EKS julmarknad. Nästan hela gamla klassen var där, så det var kul att träffa dom :) På eftermiddan var vi några stycken som åkte till Spånga och skulle egentligen fika, men alla caféer va stängda så det blev som det blev ;P
Kom nyss hem och väntar på att Sunna ska komma om en timme. Vi ska baka pepparkakor hon och jag, myys :)

I'm dreaming of a white Christmas

Äntligen är jag klar med labbrapporten! Fast jag fattar inte riktigt hur vi ska lämna in den imorgon, läraren är inte där..
Jag älskar det här vädret! Det är sjukt vackert med alla iskristaller, småglinen och minifjortisarna håller sig inomhus, det är ljusare ute och det är torrt. Och så länge man har en riktigt fet dunjacka så är kylan inget problem ;)
Imorgon är det fredag och jag känner mig riktigt pepp inför helgen. Baka pepparkakor, julmarknad och om jag hinner kanske julpynta och gå på bio.
Tudiluu!

Freezing!

Idag  var det kallt. Riktigt kallt. -6 grader och frost överallt (förutom på reklamtjejens boobs där patric så fint lämnade sina handavtryck). Men vet ni vad? Det har vart sol, molnfritt och fullmåne = underbart! Bara så vackert.
Idag smakade jag ballerina pepparkaka. Den är jättegod faktiskt! Try it.
Nu är jag nästan klar med naturkunskapen, känns skönt. Fast jag kom på att jag skulle ha läst 5 kapitel i engelskaboken tills imorgon.. Oops.
Imorgon är det sovmorgon till kl 11 iaf, så det är nice ;)
Natti natti!

1 december

Idag började den riktiga nedräkningen till jul - chokladkalendrarna öppnades! Ja, jag är lite barnslig. Men snart är det jul, det snöade ju t.o.m idag.
Jag känner mig bara så lättad just nu. Matteprovet är delvis över, tyskaprovet är nästan över och engelskapresentationen - den är definitivt över. Och den va inte så farlig att göra heller som jag trott, man behövde inte ens stå upp.
Ridningen då. Jag red Full Speed, och det gick faktiskt väldigt bra, förutom i galoppen, där blev det inget.
Jojjo hade bakat kladdkaka åt oss, rent spontant sådär. Det var gott ;)
Det spökar typ i ridhuset. Nejmen, det är lite läskigt. Det låter som om nån står och bankar i väggen ibland..
See ya!

RSS 2.0