Plugg

Idag har blivit en riktig pluggdag. Har både stort matteprov och stort tyskaprov + muntlig engelskaredovisning imorgon. Är mest osäker på tyskaglosorna.
Men nu ska jag låta mitt stackars huvud vila lite och gå och lägga mig. Men kan tillägga att jag har 8 flätor i håret, hoppas på lite lockar imorgon ;P Bye!

Första advent

Igår blev det att åka till gamla EKS och kolla på 12ans spel (Trivsel, den var ganska bra) och sen hem till Outi. Det blev julmys och byta julklappar, god mat och mycket prat (varav jag inte förstod 25% pga att dom pratade finska). En trevlg och jag kom hem nån gång vid ett-tiden.
Idag var jag och mamma till coop (köpte bl.a 20 m julklappspapper och 50 etiketter, redo för julen?) och sen åkte vi till Kristofferskolans julmarknad. Eira var tyvärr sjuk, så hon var inte där, och Sunna kunde jag inte hitta heller. Så jag fick gå runt med mamma. K's julmarknad är.. inte lika bra som EKS. Hittade ingenting där^^
Resten av dagen borde jag ha pluggat, men den spenderades växelvis framför tvn.
Just nu sitter jag och är dryg på sms. Så innan jag börjar va dryg här också så ska jag gå och lägga mig. Godnatt!

Fredagsmys

Vi fick tillbaka idrottsproven idag. Jag fick MVG! Det trodde jag faktiskt inte om det provet..
På idrotten spelade vi fotboll, basket och innebandy. Jag fick en fotboll i magen. Det blev en röd ring. Och man kunde se mönstret på bollen. Men vet ni vad? Jag grät inte.
Bebbarna fick prova varandras burar idag. Biggles är hälften så stor som Rufsans bur typ. Rufsan är ungefär lika stor som Bigs matskål. Intressant?
Halva eftermiddagen spenderades i Vällingby C. Jag gick först själv och letade efter en julklapp som ska lottas ut till  någon av mammas kompisar. Men jag hittade inget bra i rätt prisklass (50:-), så det fick bli lite choklad.
Jag älskar ÖB. En underbar affär. Allting är så billigt.
Senare följde jag med mamma till centrum efter gymmet, också på jakt efter en julklapp. Det blev några fina ljus tillslut.
På kvällen kom Anneli hit. Vi hyrde och såg på filmerna "Wild child" och "The proposal". Båda är bra komedier tycker jag, fast den sistnämda var lite bättre. Tror jag :)
Trevlig helg!

To much stuff going on at the same time?

Jag har verkligen inte fått den tid i skolan som jag behövt för att skriva min 2 sidor långa labbrapport om daggmaskar, alltid strul med datasalar, så det blir till att jobba hemma i helgen. Men svenskauppsatsen gjorde jag klar idag iaf, och känner mig ganska nöjd och lättad inför imorgon.
Gissa vem som tittade förbi idag? Jojjo! Hon kom hem till mig lite akut och intervjuade mig. Det kändes lite udda, vi satt typ och skrattade hela tiden^^
Imorgon är det fredag. Då ska jag försöka hitta en present. Och ha filmkväll med Anneli. Det kommer bli najs.
Tjingeling!

Nya Kista Galleria

Today var jag och Eira och shoppade i Kista. Jag köpte ett linne, tröja, strumpbyxor och lite mer. Eira köpte en kofta (:
Idag var det också invigning av nya Kista galleria. Så nu kan man hitta, förutom dom gamla vanliga affärerna, bl.a Monki, United Colors of Benetton(?), Sisters o Brothers, Gant m.fl. Så lite extra folk var det, men som tur var var vi påväg hemåt när massorna strömmade in. Snart kommer kista bli nya k:fem, fast med människor i.
Jag kan tipsa om att dom har lite rabatter dom närmaste dagarna, eftersom att det är premiär.
Tyvärr hittade jag ingen julklapp till mammas kompisar, så jag får nog åka in till vällingby imorgon eller på fredag. Chokladkalender (tradition är tradition ;P) och tunika blev det inte heller för den delen.


Bland annat det här köpte jag. Fast tröjan är ljusare/brunare och linnet är ljusare/rödare :P
Ciao!

Operation dagsverk

Idag hade jag min efterlängtade lediga dag. Men var den slapp för det? Nej nej, här vändes det på kompost halva dagen!
På ridningen red jag Full Speed för första gången. Han lever inte riktigt upp till sitt namn kan jag säga. Ganska seg är han, men annars fin. Det gick helt okej iaf, mest skritten som han är jobbig i (lite udda?).
Nu är jag trött som vanligt och ska gå och lägga mig. Godnatt!

Nu blommar naglarna,

Vet ni vad?! Jag fick MVG på historiaprovet! Och jag hade alla rätt på G-frågorna, så jag slipper komplettera och har bara tyska- och matteprov på tisdag, och inte historia också ;) Och alla som inte tycker att det är så konstigt att jag fick mvg på historian för att jag är ett mvg-barn; visste ni att jag inte fick mvg på ett enda historiaprov i nian? Haha.
Har ni sett senaste Ica-reklamen? Me like it. EMD är ju med liksom.
Imorgon är jag ledig. Så skönt! Vi har operation dagsverk, jag ska vända på våran kompost :P
Vet ni vad jag har lärt mig idag? "Luftslottet som sprängdes" är trean i serien med "Män som hatar kvinnor". Och den har premiär på fredag (fast mina föräldrar ska se den imorgon)! Den ska jag och Eira se. Nån dag.
Jag har målat blommor på mina naglar idag. Det blev ingen hit precis, men jag kan leva med det.
Den här veckan kommer bli så great. Studiedag, ridning, shopping med Eira, byta julklappar hos Outi, julmarknad, filmkväll med Anneli, Daniels pjäs.. Nåt jag glömt? ;)


The end of the weekend is raining away'

Mamma hade lite gäster idag, men annars har det inte hänt så mycket. Jag har gjort matte"läxan". Väldigt duktigt av mig.
Jag är rätt tom i huvet just nu, så jag ska sluta skriva nu. Godnatt!

Trauma center - new blood

..så heter spelet som jag blivit beroende av ;P Man ska operera typ, fast det är lite personliga grejer med och så. Jag har bara misslyckats med två av fem (?) operationer typ! Haha!
Idag var solen äntligen framme, och himlen var molnfri. Gissa om jag var lycklig?!
Lilla Amanda är tyvärr sjuk, så det blev inget idag "/ Så slappade  hemma istället, men det var ganska nice det med.
Gissa vad jag ska göra på onsdag? Shoppa med min älskling <3 Saknar henne galet mycket. Och jag måste köpa en julklapp till nästa helg, så det blir perfa [:
Jag såg "I <3 Huckabees" idag. Ett tips, se inte den. Den suger, punkt slut. En väldigt konstig film.
Goodnight everybody!

But never will I break

Så, då var det äntligen helg!
Vad har jag haft för mig idag då? Matte, idrott (hopprep, pingis, LIMBO! Jag var ganska bra faktiskt!), varit ute 4 timmar, curves och lite mer.. En trevlig dag med fin väder för en gångs skull :)
Känner mig duktig som städat 2 burar + mitt rum, gymmat, gått en hel timme med Isa, och börjat med engelskan. Vi ska prata på engelskan nämligen, och då ska man välja en artikel att prata om. Och nu har jag hittat en. Den handlar om en man som ströp sin fru när han sov. Lite creepy?
Den här helgen blir det troligtvis att träffa Amanda o Jojjo, plugga och slappa. Vad ska ni göra i helgen?

Sleepy sleepy

Idag har jag vart i skolan, till gymmet (energipass med Niike, hon hade väntat hela dagen på det ;)) och lagat mat. Rårakor blev det idag.
Har vart extremt sötsugen hela eftermiddan. Men nej, ska inte äta sånt idag. Även om vi har daimtårta, pepparkakor, glass, choklad, godis osv hemma.. Men imorgon ;)
Mycket intressantare än så har inte min dag varit. Men nu känner jag mig galet trött, så nu ska jag tvätta ansiktet och sen krypa ned i min varma, mysiga säng :]
Nattinatti!

If I could be like that

Här sitter jag med ipodlurarna i öronen och lyssnar på 3 doors down - Father's son. Jag älskar 3 doors down. Jag kan typ alla låtar utantill. Lagom sorgliga låtar sådär, som handlar om saker som jag gillar ;) Haha, lite svårt att fatta vad jag menar kanske..
Dagens diss: Tele2. Man känner sig väldigt hjälplös när det inte funkar att skicka sms.
Dagens hiss: Tyskan. Jag kände faktiskt att jag förstod typ allt.
Juste, vi ska göra egna projekt på naturkunskapen. Vi lottade ämnena, men temat är typ miljö (solenergi, greenpeace, osv). Gissa vad jag fick?! Daggmaskar! Haha! Så nu ska jag skriva en naturvetenskaplig rapport på minst 2 sidor om daggmaskar och deras effekt på miljön..
Imorgon har jag skola 9.40-12.00. Nice!
Så nu ska jag va uppe onödigt länge och bara slappa med musiken i öronen. Men godnatt på er andra! (;

Bigger&Better

Utan att gå in på detaljer så kan jag säga att alla bussar har fuckat sig idag.
Tyvärr så var det teori på ridningen idag, men det finns en ljus sida med det också. Längre pratstund efteråt! Tisdagskvällarna blir bara mer och mer viktiga, där kan man verkligen säga allt. Tack Amanda för att du lyssnade!
Första steget i att lösa ett problem är att erkänna att man har ett..

Idag fyllde Biggles två år! Så därför lägger jag upp två fula, men dagsfärska, bilder på honom :)

Aladdin

Aladdin chokladasken är en fin jultradition, inte sant?
Nu ska dom ta bort en sort ur asken. Vilken är din favorit? Rösta så att den inte försvinner! ;)
Mina favoriter är höstnougat och cocoskola :)

Cha ching.

Idag hade jag naturkunskapsprov. Och gissa vad? Det var nästan bara om universum. Kändes det som. Typ alla grejer som jag inte pluggat så mycket på. Ja, eller sånt som jag pluggat extra lite på rättare sagt.
Det känns som en evighet sen jag träffade Eira. Men det var bara 1½ vecka sen! Idag har hennes mobil blivit bombad av mig (;
Ikväll måste jag göra tyskaläxan, som jag skjutit upp hela veckan, och kolla matten. Men just nu sitter jag här i mammas gamla mammahängselbyxor och kollar på cookalong. Jag känner mig extremt het.


Förresten, nån som vill göra något i helgen? Typ "modellfota" och ha filmkväll? :)
Kram

Kalas @ Elin

Nu ska ni få höra hur duktiga jag och Sunna var. Vi bakade "chokladrutor" till Elin, men tänkte inte på att våran fina hjärtform var lite mindre än en långpanna. Så kakan var bara smet när vi tog ut den första gången. Efter att ha fått va inne i ugnen i en kvart till så såg den fin ut. Vi stack hål på den för att kolla, och upptäckte att den var väldigt krämig. Fortfarande smet innuti (haha, nice surprise för Elin om vi inte upptäkt det innan^^). Sen gräddade vi klart den. Och smarrig blev den, kan jag säga.
Hemma hos Elin då. Pannkakstårta, kladdkaka, fiskdamm och lite kareoke. Massvis med skratt och prat. Orkar inte rabbla upp alla som var där, men måånga var vi iaf. Tack för en rolig kväll! Även om jag inte stanna så länge för att jag behövde plugga.
Pluggandet då? Jo, jag läste faktiskt igenom Olles anteckningar på 9 sidor. Haha, jag skrattar alltid när jag läser saker som  han skrivit! Roligaste läraren ever. Och så har jag läst en del i boken och mina antekningar. Så nu vet jag iaf vad vi har prov på imorgon. Naturkunskap btw.
Nu ska jag lämna er med lite bilder. Hoppas ni haft en lika trevlig helg som mig!


1 & 2; bakad med kärlek ;) , 3; har inga bilder från kalaset, men min älskade klänning som jag hade på mig iaf.

Kladdkakekväll!

Sunna. Kladdkaka. Komedier. Kan det bli bättre?
Jag och Sunna bakade kladdkaka och såg på "En shopaholics bekännelser" och "Sex drive". Skratt, skratt och ännu mera skratt, och en tom kladdkakeform blev resultatet ;)
Imorse busade vi lite och gjorde en väldigt skrattretande sak, men vad får ni veta senare ;) Det är en krämig historia, haha!

Nu tänkte jag skriva kladdkakereceptet här så att Mimmi lyckas nästa gång ;)
1. Sätt ugnen på 150.
2. Klipp ut bakplåtspapper och lägg i botten på formen så att kakan inte fastnar.
3. Smält 100 g smör.
4. Blanda i 2 ägg, 3 dl socker, 1½ tesked vaniljsocker, 1 kryddmått salt, 4 msk kakao, 1½ dl mjöl.
5. Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter.


Nu ska jag plugga, dusha och åka till Elin ;)

Fredag den trettonde

Trots vaccinationen igår så tog jag mig faktiskt till gymmet idag. Känns knappt nånting i armen längre :)
Dock fanns det en del tomma platser i kassrummet idag, så alla kom nog inte lika lindrigt undan..
Vad ska alla göra i helgen då?
För min del blir det plugga, kladdkake/filmkväll med Sunna och "barnkalas" hos Elin (hon har fyllt 18 vet ni ;)). En helg att se fram emot med andra ord (trots plugg och lite andra saker)!

Vaccinerad och klar

Idag blev man då vaccinerad mot svininfluensan. Det kändes knappt nåt. Men nu är jag jätteöm och stel i armen + axeln. Jag går t.o.m runt och bär min vänsterarm med högerarmen. Får se om det blir nån gymning imorgon, känns inte som det nu..
Träffade Sunna i Vällingby idag och så gick vi och letade fram en present. Hoho, Elin ha inga höga förväntningar! xD sen träffade vi på Mashal också. Och Amanda skulle vi ha träffat, men det blev lite krångel och sen när hon va i Vällingby så var hennes mobil knas och hon kunde inte hitta oss "/
Mycket mer har inte hänt idag. Jag hade tänkt plugga matte men varken hann eller orkade, får göra det imorgon istället.
Snart är det helg! Ciao ;D <3

I'm so happy, I'm so glad, that I got you

Idag hade vi HLR på gympan, mina lungor är inte gjorda för sånt, skitsvårt att blåsa ju!
Fick tillbaka svenskadiagnostesten. Jag fick betygen 7/9 på läsförståelse och 5/9 på stavning. Mamma typ, "oj då har du nåt att jobba med." Hehe.
Imorgon blir det sovmorgon (äntligen!), Sri lanka-info, vaccinering (vi har redan börjat diskutera mitt testamente) och två lektioner (: Sen ska jag träffa Sunna och Amanda i v-by ;)
Just nu är jag trött och glad och längtar efter allt roligt som kommer hända i helgen :)
Och så är jag lite sur på Biggles som inte vill komma in. Så nu ska jag gå och leta efter honom, puss :*

Glücklich

Markus garv under engelskaprovet fögyllde min dag ;)
Red Fyrk för första gången idag. Det gick bra faktiskt, förutom i högergaloppen (: Efteråt i klubbis satt vi och pladdrade på som galningar, synd att tiden gick så fort. Jag tycker man ska förlänga dygnet lite, all tid bara tar slut ju!
Idag trillade jag ned i Rufsans bur, tjoho. Dålig balans? Dålig planka. Biggles knöt upp min jacka. Duktig ponke.
Godnatt!

She will be loved

Historiaprovet gick ganska bra tror jag, dom två områdena som jag ville skriva om på VG och MVG kom, så det kändes perfa ;) Handeln och digerdöden.
Nu på kvällen insåg jag att jag hade liite mer tyskaläxa än vad jag hade trott. Glosor + 3 övningar + översätta (!) 2 sidor tills imorgon.. hehe.. men nu är det gjort iaf.
På torsdag ska jag vaccinera mig mot svininfluensan. Så nu kan vi börja räkna ner till min död (A)
Jag är jättetrött så ska försöka komma i säng nu, nattinatt!

Fars dag

Igår var det uppstignig vid sju, plockade upp Eira halv åtta, och sen åkte vi till utställningen.
Domaren som bedömde Biggles visade för en aspirant samtidigt, så han var nog lite extra hård. Biggles fick bara 88,5 , med avdrag för bl.a fällning och låg vikt (6,8 kg). Men lillkillen skötte sig bra och trivdes iaf, så det var ju bra :)
Vi (jag, Eira och mamma) kollade mest på kaninhoppningen, och vid lunchtid gick vi till Sollentuna food court. Wow! Allt kändes high tech, samtidigt som det kändes som att man satt i en djungel. Och dom hade typ florist-SM. Vackra brudbuketter och arrangemang avsedda för kronprinsessan!
'

Idag var Petri här på förmiddan. Sen åkte jag, mamma och Daniel till mormor och morfar och firade fars dag med lunch på Rindö krog och fika hemma hos dom.
Resten av dagen (kvällen) har gått åt till att plugga historia (så j*vla mycket att läsa!) och slappa lite vid tvn med Flash forward, en bra serie ;)
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar med provet imorgon, ciao!

Svullfredag!

Idag hade vi teoriprov om styrketräning. Det gick nog ganska bra, fast jag antar att "snabba explosiva muskler" var fel, men jag hade hjärnsläpp ;P
I övrigt har jag inte gjort så mycket. Förberett lite inför utställningen imorgon, gymmat och käkat massvis med onyttiga saker (äppelpaj, morotskaka, godis, chips.. you name it!).
Nu ska jag gå och lägga mig för att jag ska upp vid 7 imorgon, måste va i sollentuna kl 9 och ska plocka upp Eira på vägen ;)
Godnatt!

Knockout.

Idag har det snöat och regnat HELA dan! Inte så roligt.
Jag har inte gjort så mycket idag, gjort matteläxan och pluggat styrketräning (prov imorgon). Och gjort pannkakor, mums! ;) Men sen så kände jag mig så onyttig nu på kvällen, så körde 30 minuter dansmatta och 20 boxning på wii :P Haha, jag bli riktigt seriös när jag boxas ;)
Nu ska jag duscha, puss puss!

It's those little things that mathers

Mitt planerade pluggande gick inte så bra. Får plugga i helgen istället. Har bara gjort matten, som var de som behövde göras idag.
Men vad gjorde jag av tiden denna fina studiedag då? Den sorgliga sanningen: kollade på tv. Inte hela dan, men. Och tränade på gymmet. Det var kul, Albinette fick för sig att vi skulle göra följa John ;)
Idag har det snöat! Typ hela dan faktiskt. Haglat har det gjort också, då cyklade. Trevligt? Nej. Smärtsamt? Ja. Det är vid sånna tillfällen som man önskar att man hade hjälm.
Nä nu ska jag nog stänga av, jag har ju inte hunnit sova ut än efter festen! Så lite sömn måste jag få i natt.

Tonight's gonna be a good night

Yesterday. Lite krångel innan ridningen, men det gick rätt bra att rida pigga Mon Ami. Sen var det massa stress för att komma hem, fixa mig på en halvimme (tvätta och torka håret osv) för att sen dra vidare till Mimmi, där det var ett gäng med people. Vid nio drog vi in till stan och till festen som va på Metro.
Gissa vem som blev alkotestad? (A) Haha, bara för att jag undviker ögonkontakt typ^^ Men festen var skitkul iaf ;D
Idag är det studiedag. Gick upp kl 8 (!) för att gå på mitt utvecklingssamtal. Som blev 45 min långt för att pappa va med >.<
Idag ska jag slappa och plugga iaf, see ya!

Min lilla kortis :'O

Jag fattar inte varför dom var tvugna att ändra facebook, det var ju bra innan! Nu kan jag inte skriva på "vad gör du just nu?"-saken :S Dåligt dåligt..
No-presentationen gick väldigt bra idag, skönt att den är över :) Däremot fick min grupp G på labbrapporten, haha!
Jag har träningsvärk i vaderna, inte bra.. För imorgon är det ju fest!
Var duktig nog att släpa mig till gymmet iaf.
Här har jag suttit och stört mig på Eira i typ ett dygn. För att hon inte svarar på sms. Och sen kollar jag mina mail. Och vet ni vad? Hon har glömt mobilen på Möja! :@ Nu måste jag typ mejla henne i en vecka i stället, kommer bli galen x)
Nä, nu ska jag ta med mig min onda huvudvärk och pallra mig iväg och duscha.
Kram <3

1 november

Igår hade mamma halloweenfest. Så det blev till att fixa hela dan tills gästerna kom och sen sitta md och prata tills kl 1, då dom gick.
Mamma hade gjort otroligt mycket och en hel del efterrätter, plus att Irmeli (som fyllde år igår) tog med sig paj och tårta, så mer än mätt blev man!
Och nu har vi rester för.. en tid framöver.
Men vet ni vadvi har typ übermycket av? Godis. Inte bra. Jag kommer bli hur fet som helst. Fast jag ska inte äta nåt på vardagarna :P Men iaf, jag o mamma hade köpt massa godis, sen fick vi en stor påse godis av en av mammas kompisar och sen fick jag och Daniel varsin jättestor påse godis.
Så nu har vi iaf jättemkt godis, och jag har inget filmkväll inplanerad. Typiskt eller vad?
Idag har jag dansat dansmatta (jag bestämde mig för att motionera inomhus), gått 4 kmmed Isa och klippt Biggles klor (ett lagomt ansträngande jobb att hålla fast en sprattlig 7-kilos-knutt).
Biggles har fått ett nytt smeknamn förresten, Kartoffelkopf ;)
Tråkigt att lovet är slut, ser inte fram emot imorgon ;/
Det var allt från mig. Nu får ni några bilder från igår^^

RSS 2.0