Valborg!

Ifall någon ville med på grillmys idag så går det inte, för jag och Jojjo ska på fest istället. Men förhoppningsvis kanske man kan grilla om en vecka eller två? Skulle va supermysigt!

Idag har jag varit med Linda inne i stan. För första gången i mitt liv har jag sett körsbärsträden i Kungsträdgården i full blom, vackert! Men väldigt mycket folk. Antway så köpte vi present till vår blivande 18-åring Nora, och så köpte jag en mask till Annelis skiva som jag sen ska måla.


Memories my friends.

Jag älskar när man kollar bland gamla bilder och upptäcker roliga saker, som att en kompis ser helt störd ut eller att ens kanin en gång var väldigt liten och oproportionerlig.

Radiotjänsten ringde och sa att man behöver betala licens för sånadär antenner..

(och för min kompis skull tänker jag inte lägga upp bilen på henne.. jag sparar den i mobilen istället så jag kan skratta när jag vill.)

Långhelg!

Den här helgen är sådär skönt lång, och ändå har man inte massa grejer som man måste göra. Fredag kväll spenderades hos Linnéa. Vi bakade lite färgglada maränger och kladdkakemuffins, mumsfilibabba! Kollade även på "Grown ups", kan rekommenderas (om man gillar lite b-humor)! Blev mycket skratt! Igår kväll var jag hos kära Anneli och åt grönsaker med dipp, nomnomnom! (Ja, jag äter hela tiden, you got me!) Det är ett väldigt bra sätt att få i sig grönsaker har jag kommit på, jag åt säkert minst tre morötter.

Idag har vi sjösatt stora båten. Min funktion var att vara barlast (motvikt i fören för att båten inte ska resa sig så mycket) när vi åkte till vår båtplats, jag har en helt oersättlig roll här i familjen! Men det var kul, guppade lite för lite bara. Hade solen i ansiktet hela vägen, tog kanske 40-50 minuter från Kanaan till Munsö, så nu har jag solsting. Och är röd. Det är lite jobbigt, solstinget alltså. Sen blev det pizzapicknick och kakor på bryggan, myyyys! Och så kom Nora och hennes familj dit också, och några andra som vi känner, massa trevliga ansikten! Börjar längta ut till landet nu, har verkligen sommarkänslor!



Förresten, valborg! Det lutar lite svagt åt att jag ska grilla nånstans, så om man inte har några planer och vill hänka är det bara att säga till!

Mösspåtagning idag!


Jag lät de andra sköta gruppbilderna, lär väl ploppa upp på facebook snart!

Dogs & stuff.

Jag har tänkt på en sak.. När jag skaffar en egen hund måste jag nog skaffa en som inte hårar, skulle ju va galet jobbigt annars! Jag menar, jag tycker det är jobbigt att bara va hemma hos kompisar som har katt eller hund, man går ju alltid därifrån täckt av hår! Tänk att leva med det varje dag..!

Isa är som en syster för mig, fast jag accepterar henne lite mer. Det här var lite kränkande för Daniel att höra, men ändå, true story. Jag menar, om jag skulle komma hem och han låg och sov i min säng eller soffa skulle jag ju bli lite irriterad. Eller satt på min stol vid matbordet (inte ens kompisar får ju sitta där, bara lilla Isa och jag). Eller spydde på min matta (fast ärligt talat blev jag rätt glad, då fick jag en ursäkt att kasta ut mattan), eller spydde påå vilken matta som helst i huset egentligen. Eller spred mina kläder i hela huset och la andras vantar och skor i mitt rum. Sånadär saker gör ju Isa med jämna mellanrum, och det har jag inga problem med, men om ett syskon skulle göra det.. det skulle inte va så kul.

Om ni undrar varför jag plötsligt börjat tänka på det här så är det för att jag och Isa börjat umgås med. Ligga och gosa framför tvn, ligga och lyssna på musik i mitt rum, jag har faktiskt slutat ignorera henne ibland.. och woop woop vilka polers vi blivit! Nejmen hon är ju för gullig, ska vara så lik familjen hon kan. Igår när pappa fyllde år åt hon först mat med oss (satt till och med på min stol ett tag), sen åt hon tårta med oss, och sen låg hon och åt chips med oss framför tvn ända tills filmen var slut! Hon tyckte ostchips var väldigt goda. My lady has good taste.

För övrigt har jag ikväll blivit utnämnd till "familjens slusk" av Daniel. Man tackar! Motiveringen var bra, men för att ni inte ska få veta hur äcklig jag egentligen är tänkte jag inte lägga upp den här.

Can someone please put me out of my misery?

Jag håller på att avlida av tristess. Känns som att ingenting händer och det känns förjävligt. Snart är det helg, långhelg till och med, och jag har nästan inga planer alls. Allt suger. Sen dör man. Hjälp??

Now you're just somebody that I used to know.

Dagens I-landsproblem: När det är kallt tvättar man ju alltid händerna i varmvatten, nu när det är varmt vill man ha kallvatten, men man råkar ju vrida på fel kran.

Alltså, jag är sååå taggad inför studenten. Tänk er: champagnefrukost, sista skollunchen, tal, studentklänning, studentmössa, utspring, flak, bli nersprejad av öl (en lite mindre behaglig upplevelse men ja..), studentmottagning, slutskiva.. ja allt! Kommer bli så kul! Fast det är nog lite överskattat egentligen, men det bryr vi oss inte om. Mösspåtagning nu på fredag då, tagga!! Och till alla de som tar studenten om ett år elelr två; kolla upp avtal och hur mycket ni är villiga att betala. Studentföretag bryr sig inte om ni får det bra eller inte, de vill bara tjäna så mycket pengar som möjligt på dumma studenter. Allt kostar otroligt mycket, så man ska veta vad man ger sig in på innan man skriver på något!

Idag ska jag äta tårta hihi! Pappa fyller år så snart blir det finmiddag med familjen.

Någon som har börjat planera Valborg förresten?

Dålig uppdatering var det här.

Jag har faktiskt inte tappat lusten för att blogga, trott eller ej, men alltid när jag kommer på något roligt att skriva så har jag inte tid.. Och när jag sen får tid så har jag inte lust längre. Just nu har det varit mycket med utgång, leka servetris, mys, skiva, plugg, studentplaner och liknande att jag varken hunnit eller orkat.

Kan lite kort säga iallafall att DAAM vid Odenplan är en rätt trevlig krog/klubb, inte många som dansade men man fick bra bord, gratis inträde och bra priser i baren (34:- för cider, från 49:- för drinkar eller nåt sånt)! Där var vi på Mändis födelsedag.

Igår var jag och Sofia på Malins skiva, askul! Dansade nästan hela natten, blev lite varmt och kvavt där inne på Aveny bara, samt att man blev ganska döv av ljudnivån. Bra DJ däremot! Mixade allt från populär klubbmusik till gamla 90-talsfavoriter som Britney och Backstreet Boys (och låtar från 90-talet, inte nyare och sämre). Lite nostalgi sådär! Temat var USA, jag var indian och Sofia var cowboy. Tanken var att jag skulle vara ganska indianig, men sen orkade jag inte fixa håret i snören och grejen så det blev ganska lågsattsigt.


Man blir ju lite irriterad.

Senaste dagarna har det varit både chill och fullt upp med plugg, projektredovisningar (avklarat!), shoppa studentklänning, fika, klippning med mera.. Lite därför den dåliga uppdateringen.

Dagens fail: Cyklade till gymmet, trots snön och regnet, för att gå på mitt zumbapass. Kommer fram och inser att det är stängt. Cyklar hem igen och inser att det var Åkeshov och inte Vällingby jag skulle till... Man blir ju lite irriterad! Där rök dagens träning utanför huset iallafall, aldrig att jag cyklar till gymmet en till gång idag.

Ikväll blir det lite roligare däremot! Idag är nämligen Amandas 18-årsdag!! Så vi ska ut med Jojjo och en till, kommer bli awesome!

Jag älskar min humor.


Hej då lovet.

Hej tråkmånsar! Den här helgen har jag mestadels bara tråkat. Börjat rita söta nallar också, har fått en idé om att sätta upp dem på väggen.

Någon som har förslag på vad jag kan vara på nästa skiva? Temat är USA.

Malta.

Nu är jag hemma i Sverige igen! Det är som man säger; borta bra men hemma bäst. Drickbart kranvatten och en fungerande trafik är verkligen underskattat. Dessutom har de vänstertrafik på Malta, så man har ju ingen koll på varifrån bilarna kommer. Och de parkerar längs alla vägar typ, mycket rörigt!

Vad jag har gjort är iallafall att sola, shoppa och lite sånt. Fått både fiskfotmassage (fiskar äter på ens fötter, fötterna blir superlena! Men det känns lite som elstötar, lite kittligt och läskigt) och helkroppsmassage. Ätit i mängder! Deras portioner, på många matställen iallafall, är helt enorma. Man orkar varken en "förrätt" eller "barnmåltid". Helt sjukt vad mycket mat man får på tallriken, inte konstigt att de är lite runda! Ja, det första jag tänkte på var att malteser var feta, det andra var att de såg ut som italienare. Detta gäller dock inte alla. En annan lite intressant sak där var att det var gratis wi-fi nästan överallt! På hotell, restauranger, caféer, fiskmassagen, PARKER! Överallt.

Rent utseendemässigt är jag nog inte så mycket brunare, trodde på det där med solkräm liksom. Men nu slipper jag fjälla som vissa andra åtminstone! Lite fetare är jag dock, har ju ätit sjukt mycket mat. Frukostbuffé gör ju inte saken bättre heller. Men jag har bara gått upp ett kilo, imponerad! Ioförsig har jag spenderat den senaste natten med att springa till och från badrummet och spy. Funderade faktiskt på att sova på badrumsgolvet till och med. Sen har jag bölat vid frukosten för att jag mådde så illa, och fick bara i mig fruktsallad och te innan jag landade i Sverige. En drastisk magsäckskrympningskur!


En hamn i San Juan.

Kaktusar!

Världens sötaste glassbarsstolar och bord eller vad?

Fin staty! Me like.

Lite i Valetta. En marknad där vi köpte massa fina grejer bland annat.

En skrattandes Linnea som får sina fötter uppätna av fiskar.

Det var hemlösa katter överallt. Vid oss fanns "cat village" där de fick både mat och boende!

Hej då Sverige!

Idag har jag varit jätteduktig! Fixat hos Zingo med både bur, rastning, mat och skötselinstruktioner åt pappa, packat (i överflöd, som vanligt), tvättat, fixat naglar och hår samt diverse hårborttagningar (noppat, vaxat, rakat och epilerat.. såhär sex timmar senare är benen fortfarande ömma efter epileringen!). Jag känner mig rätt bra, samtidigt som det känns som jag knappt gjort något alls. Mamma sa att det inte skulle va shortsväder där borta, blev kanske lite opepp av det. Samtidigt gick jag i shorts på tomten idag (hittade allt som jag tappat bort senaste veckorna!!), så who knows?

När jag var liten ville jag alltid ha alla fancy betalkanaler som alla andra. Men nu när vi har haft dom i ett dygn så nä.. För mycket val, ändå inget bra. Tacka vet jag skogskanalerna!

Taxin är här om lite mer än sex timmar, kanske dags att sova? Känner mig inte alls trött dock. Jobbigt. Det är iallafall Malta jag ska iväg till om någon har missat det, kommer tillbaka på torsdag så vänta er ingen uppdatering innan dess.

Trevligt påsklov! Ciao!

Don't wake the beast that's sleeping.

Om man bara kunde sluta bry sig om hur dumma alla ska vara. Om man bara kunde. Om... Ska bli skönt att slippa sånt på Malta iallafall, bara fokusera på brännan och ta det lugnt. Sen när jag kommer ska jag umgås med äkta vänner. Och resa till Lyckoland. Och snacka skit om alla dumma människor här i världen.

Ja, jag är lite nere. Förra året firade jag påsklovet stort innan jag åkte utomlands, iår har jag knappt gjort någonting. Alltså, bara tagit det lugnt. Hade lust att göra något ordentligt innan jag sticker liksom.

If you don't wanna'.

Gamla vanor är svåra att bryta. Hur mycket jag än tror att jag har förändrats så följer jag bara samma hjulspår. Som blir överkörda av samma slags tåg. Om det kommer ett tåg överhuvudtaget vill säga. Nej, ni behöver inte förstå, jag vet inte ens om jag själv förstår vad jag skrivit. Det bara är så.. frustrerande. Som de andra säger; jag förtjänar något bättre.

Idag var farfar och farbror här. De pratade jättemycket. Jag förstod inte så mycket. Jag tappade ett chokladägg ner i urringningen och fick sitta och leta efter det istället, men det verkade inte som att någon såg. Annars har jag inte gjort så mycket alls idag. Städat lite, insett att vi plötsligt har betalkanaler. Det blev svårt att kolla på tv då, fanns ju så mycket. Tacka vet jag skogskanaler.

Skammen när man sitter inne istället för att sitta ute.

"When two people have sex it's called a twosome. When three people have sex it's called a threesome. Now I know why they call you handsome."

Hahaha. Roade mig åt det där citatet hela gårdagen. Min humor är verkligen förstklassig!

Nu är det snart lov då! Bara två lektioner kvar. Idag hade jag kemiprov. Det gick väl sådär, kändes som att jag kunde allt innan, men det var för lite tid.. Inte blev det bättre av att vi fick börja 25 minuter senare heller för att läraren labbade med en annan klass innan. Annars har det varit en rätt bra dag, har både sovit länge och kännt mig duktig som cyklat till och från skolan. Och så har jag plockat bort det sista julpyntet, det var verkligen på tiden!

Min skola ska ha en slutskiva, och det är ju kul. Jag tar studenten på en måndag, så det kommer ju inte finnas ett obegränsat utbud av ställen att gå till annars. Problemet är bara att de har valt den minsta lokalen de kunde hitta, verkar det som. De har valt Livingroom, vilket gör att maxantalet som kommer in är 170..! Vi är sex parallellklasser, och alla är väl cirka 25-30 elever.. Det gör att bara treorna är 150-180 pers. Uttöver det här kommer ju folk vilka ta med sig några kompisar också, hur hade de tänkt att de skulle få plats..? Alltså, man blir ju lite irriterad.

Snart är det helg, någon som har lust att hitta på något? Imorgon ska jag rida men är väl ledig från sisådär klockan nio. På fredag vill jag bli trött (hjälpa till??) så jag kan gå och lägga mig tidigt på lördag. Uppstigning vid tre-fyra söndag morgon för att dra till Malta nämligen! Tidigt tidigt. Snart är det dags att börja packa, wooohooo.

Time is flying by.

Igår var jag hos Nora med de andra alholmstjejerna, trevligt trevligt! Men tydligen gjorde jag nåt på natten som jag inte tror att jag gjort förut.. Satte mig upp i sömnen och kollade jätteförvirrat på Sofia.
Jag: Var är vi?
Sofia: Vi är hos Nora.
Jag: Vad gör vi?
Sofia: Just nu så sover vi.
Jag: Men var är de andra?
Sofia: Där är Nora. *pekar*
Jag: Aha.. *vänder mig om och somanar om*

Alltså wtf.. Vad GÖR vi? Hahaha.

RSS 2.0