Chokladmousse
Här är receptet på chokladmousset vi åt idag, smarrigt!
Chokladmousse 4 portioner.
100 g choklad
2 dl grädde
2 äggulor
Smällt chokladen i vattenbad och låt den gärna svalna lite. Vispa grädden (lagom mycket, inte för hårt). Rör ned äggulorna i grädden. Rör försiktigt ned chokladen. Häll upp i portionsskålar/glas och ställ i kylen i minst en timme.
Mandeltopping
½ dl mandlar
3/4 dl socker
1 tsk apelsinskal
olja
Pensla en bit bakplåtspapper med lite olja. Ska en tunn bit skal från en apelsin och skär i småbitar. Smält sockret i en kastrull. Blanda ned mandlarna och apelsinskalet. Lägg på bakplåtspappret och låt ligga i ca 30 minuter. Hacka och servera till chokladmousset.
Chokladmousse 4 portioner.
100 g choklad
2 dl grädde
2 äggulor
Smällt chokladen i vattenbad och låt den gärna svalna lite. Vispa grädden (lagom mycket, inte för hårt). Rör ned äggulorna i grädden. Rör försiktigt ned chokladen. Häll upp i portionsskålar/glas och ställ i kylen i minst en timme.
Mandeltopping
½ dl mandlar
3/4 dl socker
1 tsk apelsinskal
olja
Pensla en bit bakplåtspapper med lite olja. Ska en tunn bit skal från en apelsin och skär i småbitar. Smält sockret i en kastrull. Blanda ned mandlarna och apelsinskalet. Lägg på bakplåtspappret och låt ligga i ca 30 minuter. Hacka och servera till chokladmousset.
Kommentarer
Trackback